Децата на „Марек” отпътуваха за Италия за участие в турнир с „Аталанта”, „Ювентус”, „Дженоа” и „Торино“

Filed under: Спорт |

MarekДецата на „Марек” заминаха днес за Италия, където ще вземат участие във футболен турнир. Надпреварата започва в понеделник, като дупничани са в една група с „Торино“, „Сеграте“ и сателитът на „Милан” – „Карпи”. Сред другите участващи отбори са „Аталанта”, „Ювентус”, които миналата година спечелиха турнира, „Дженоа” и още тимове от елитната Серия „А”. Утре те ще посетят стадион „Сан Сиро” и ще имат възможност дори да влязат в съблекалните, музея и да се докоснат до всяко кътче на това митично съоръжение. Групата ще гледа на живо и срещата от 35-я кръг на Серия „А” между „Интер” и „Удинезе”. Президентът на „Марек” Борис Паризов поема всички разходи на отбора, набор 2005 по транспорт, храна и хотел.

„Само за „Марек” бе направено изключение да бъдем с повече от регламентираните 15 футболисти. Използвам възможността да благодаря от името на целия спортно-технически щаб, че г-н Паризов поема разходите за по-голяма група“, заяви преди месец на пресконференция Янек Кючуков.

„Истинско удоволствие е за мен да работя с тези деца. Талантливи са много и бъдещето е пред тях. Нека отидем, да играем, за да видим къде се намираме „, каза наставникът на отбора Георги Забунов.

„Осигурена е пълна екипировка като на професионални футболисти, за да се чувстват децата отбор. Все пак представяме не само „Марек и Дупница, а реално и България“, посочи президентът на клуба Борис Паризов.

Spread the love