Опарената собственичка на санаториума в Сапарева баня Искра Генова: Бившият управител Кирил Калдръмов бяга от отговорност и конфискация на имущество, прехвърля имоти за 1 млн. лв. на синовете си

Filed under: Дупница,Сапарева баня |
82-03-02 ГЕНОВА И КАЛДЪМОВ   DSC01540 copy

Искра Генова и Кирил Калдръмов

Ще го гоня до дупка, ще искам и децата му да докажат произхода на доходите си, заяви бизнес дамата

Доскорошният управител на санаториума в Сапарева баня Кирил Калдръмов прехвърля имуществото си на синовете си, за да избегне конфискация. Това съобщи собственичката на лечебното заведение Искра Генова. „Поведението на Калдръмов се олицетворява с поговорката „Гузен негонен бяга”. Хванах бившия си управител в множество неизгодни сделки, поради което го освободих от длъжност и заявих, че ще предам огромна папка с доказателства за злоупотреби в прокуратурата. От държавното обвинение още не са поискали обезпечителна мярка спрямо Калдръмов. Спорът ни не е стигнал до съда и все още няма запор, но явно той очаква всички тези процесуални действия и си въобразява, че като прехвърля имущество за над 1 млн. лв. на двамата си синове, единият от които е трайно безработен, ще избегне конфискацията”, коментира Генова. Тя разкри в свое разследване, че Кирил Калдърмов е успял да вдигне две супер луксозни къщи палати в Сапарева баня през периода, когато е бил управител на санаториума.

80-03-02  КЪЩА КАЛДРЪМОВ 91_n

Къщата на Кирил Калдръмов

„Не е възможно със заплата от 1000 лв. човек да постигне такова голямо материално благополучие. Съпругата му е учителка, а единият от синовете му е безработен. Затова ще предприема всичко по закон, за да излезе истината откъде Калдръмов е натрупал това благосъстояние. За мен истината е една – в санаториума не е забит и един пирон, а със средства от лечебното заведение по различни пера са изникнали като гъби два супер скъпи палата на Калдръмов.

Със стъпките, които е предприел, за да избегне конфискация на имуществото си, няма да може да се измъкне. Ще поискам не само той да докаже произхода на средствата си, но и произхода на парите си ще трябва да доказват и синовете му, тъй като Калдръмов е прехвърлил имуществото си на тях чрез сделка за покупко-продажба.

Любопитна подробност е и фактът, че Калдръмов е закупил огромен имот от общината на стойност 1 лв. за квадратен метър. Сделката е станала по време на управлението на бившия кмет на Сапарева баня Сашо Иванов”, разкри Искра Генова.

Spread the love