След публикации на „Вяра”: Закопчаха бракониерите Славчо Прешелков и Иван с 1,17 куб дървесина в съсипаната от незаконна сеч местност Голак в Разлог, конфискуваха джипа им

Над Иван тежат 11 акта за нарушения в горите, съучастникът му е „едва” с 4

82-03-01  11

Масовата сеч на дървета край Разлог от години е начин за препитание на бракониерите

Двама бракониери бяха заловени от горските стражари в Разлог след множество публикации на в. „Вяра” за безразборното изсичане на гори в околностите на Разлог. Заловените Иван Д. и Славчо Прешелков са с множество актове за незаконни дейности. Те са арестувани, докато незаконно транспортират дървесина, добита в местността Голак.

82-03-01 22

Шефът на РДГ Разлог Здравко Чилев е най-доволен от залавянето на нарушителите

Иван има 11 акта за нарушения в горите през последните няколко години, като три от тях са от началото на 2016 година. Съучастникът му е с 4 съставени акта през миналата година. Двамата бракониери са задържани за 24 часа в районното управление в Разлог. Конфискуван е автомобилът – джип нисан с рег. № Е 9711 ВР, собственост на Иван, натоварен с 1,17 куб. метра строителна дървесина от бял бор. Диаметърът на пъновете е от 14 до 24 см, а дължината на разкроения материал е 120 см. От ЮЗДП в Благоевград информират, че вчерашнита акция е част от предприетите допълнителни мерки за опазване на горите в един от най-критичните райони – този около Разлог. Припомняме случая отпреди три седмици в местността Погребите над Разлог, за който медията ни своевременно информира. Той бе свързан с поголовното изсичане на 50-годишна борова гора, унищожавана пред погледите и със знанието на горски служители в района. Дни след него сигнализирахме за бракониерска сеч в местността Голак, където вчера вече има задържани нарушители. Екипът ни поиска да заснеме задържания от горските служители автомобил на бракониерите, но след проверка от страна на шефа на ЮЗДП в Благоевград Дамян Дамянов се оказа, че след като е конфискуван, джипът е оставен на съхранение в полицейската дирекция в Разлог. От там пък вчера никой не отговори на позвъняванията ни.

 

 

Spread the love

2 коментара за: След публикации на „Вяра”: Закопчаха бракониерите Славчо Прешелков и Иван с 1,17 куб дървесина в съсипаната от незаконна сеч местност Голак в Разлог, конфискуваха джипа им

 1. Разлог не е в регион Кюстендил. Тази новина не е за тук.

  Георгиева
  2016/април/27 at 12:12 PM

  • Точно за тук си е. Разлог и Кюстендил са в едно Държавно Горско Предприятие – ЮЗДП. Седалището е в Благоевград, но колегите от подвижната горска стража и ръководството действат в един и същ район.

   Katrin Staneva
   2016/април/27 at 16:13 PM