Криминалист №1 Филип Благоев пое шефския пост в РУ – Самоков

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

 

84-01-05 Филип Благоев -началник на РПУ-Самоков copy

Филип Благоев

Досегашният началник на група „Криминална полиция“ Филип Благоев официално пое управлението на РПУ-Самоков вчера. Той поема щафетата от Иво Трайков, който преди дни оглави областната криминална полиция и напусна шефския пост в РУ – Самоков по свое желание. Новият началник Филип Благоев бе представен официално пред колегите си от старши комисар Георги Григоров – директор на ОДМВР-София, от новия директор на областна криминална полиция Иво Трайков и заместника на областната дирекция Георги Тотков.

84-01-05 Ивайло Трайков copy

Ивайло Трайков

На представянето Трайков признал, че уважава безкрайно работата на Благоев. Филип Благоев е дългогодишен служител в системата на МВР и през годините си е изградил репутацията на компетентен и балансиран управленец, изтъкнаха колегите му. Филип Благоев е започнал работа в системата на МВР и е заемал различни длъжности. През 2005 г. като полицейски инспектор в РУ – Самоков. След три месеца е преначзанечн като оперативен работник в Криминална полиция в Самоков. През 2011 г. е назначен за началник участък в Седми квартал. 2012 г. оглавява поста като началник на Криминална полиция в Самоков досега.  Роден е на 28 юни 1983 г. в Самоков, живее в село Говедарци, семеен е. Завършил ПГ „Константин Фотинов“, след това школата в  Симеоново, академия на МВР, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“.  Едно от постиженията на Филип Благоев е залавянето на ало измамника Симеон Иванов. Симеон, който е от Ботевград, опитал да измъкне 2000 лв. от възрастна самоковка.

Ето и какво каза още той в първото си интервю пред „Вяра”:

-Г-н Благоев, първо да Ви честитим новия пост и да Ви пожелаем здраве и успехи. Каква е атмосферата в полицията след вашето назначаване? Ще има уволнения и промени

– Това е рано да се каже още, нека да мине малко време за да навлеза в работата и в материята. Една – две седмици и ще преценим дали има нужда от промени. Атмосферата е същата, каквото си беше.

-Какво значи да си служител в сферата на МВР?

-Има риск във всеки един момент, всеки ден. Но най-важното е, че си в услуга на хората.

-Награждаван ли сте по служба?

-Да, имам три награди за конкретни случаи. През 2013 г. съм награждаван за цялостен принос. Също и за празника на МВР, който е на 5-ти юни.

-Кое качество ще Ви помогне най-много в работата ?

-Упоритост.

– -Г-н Благоев, кое е най-тежкото криминално престъпление, разкрито в Самоков с Ваше участие?

– Доста са случаите. Например, от началото на тази година имаше доста грабежи – 4 или 5, и то доста тежки. Извърштилете са заловени и си изтърпяват наказанията си. Грабежът е тежко престъпление, защото е с употребана сила

– Всъщност това е първият Ви работен ден, какво смятате да правите от утре?

– Няма да почиваме. Създали сме организация за празничните дни, има дежурства, ще има полицейски операции по КАТ особено за алкохол, ще има операции за кражби на животни за 6-ти май. Има планове за охрана на черквите. Така че през почивните дни ще има доста работа.  Използвам случая, за да поздравя читателите на в. „Вяра“ и всички свои колеги, както и  самоковската общественост по случай Възкресение Христово  с пожелание за здраве.

Spread the love