Първо във ВЯРА: Прокурорът от РП- Самоков В.Кралев: Документът за регистрация в ОИК- Самоков на избрания кмет Георги Шуманов от Говедарци е фалшив

Filed under: Искам думата,Общество,Самоков |

Разпитват членовете на Предизборният му щаб – Иво Бързанов, Ваня Петрова и Митко Джоргов

Екскметът на курортното село Бойчо Шуманов: Наследникът ми  няма да довърши мандата си, истината възтържествува

Жители на Говедарци: Ако Георги Шуманов е човек на честа, веднага ще подаде оставка!

-кмет-на с. -Говедарци-Георги-Шуманов

Георги Шуманов

Прокурорът от Районна Прокуратура- Самоков Валентин Кралев образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за фалшифициране на изборите в Говедарци. Прокуратурата е категорична, че настоящият кмет на с. Говедарци Георги Шуманов  е  избран чрез съставяне на документи с невярно съдържание. Списъкът на избирателите подкрепящи регистрацията на независимият кандидат за кмет за издигането на кандидатурата на Георги Шуманов е фалшифициран, става дума за престъпление по чл.309 ал.1 от НК, уточнява прокурор Кралев. Според наказателния кодекс чл. 309 гласи: „Който сам или чрез другиго състави неистински частен документ или преправи съдържанието на частен документ и го употреби, за да докаже, че съществува или не съществува или че е прекратено или изменено някое право или задължение, или някое правно отношение, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до две години.Ако престъплението има за предмет ценни книжа, наказанието е лишаване от свобода до три години.”

Сигнал за фалшифициране на подписи за издигане на кандидатурата на Георги Шуманов подаде бившият кмет на с. Говедарци Бойчо Шуманов. Фалшивата подписка е била внесена в ОИК- Самоков от кметът Шуманов и членовете от предизборният му щаб.

Въпросът е кои е авторът на фалшивите подписи? По случая е назначена графологична експертиза. Твърде възможно е фалшификаторът да не е кмета Шуманов нито тримата члена на инициативния комитет. Възможно е някои от четиримата да е заставил пето лице да имитира подписи или лице от приятелският кръг на предизборният щаб, са версиите по които работят разследващите.

„Засега по категоричен начин е доказано, че има престъпление, а престъпника е в процес на установяване“ –съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

„Този факт е достатъчно основание за касиране на изборите в Говедарци“, категорични са юристи.

Настоящият кмет Георги Шуманов и бившият кмет Бойчо Шуманов са първи братовчеди.

Екскметът Бойчо-Шуманов

„Шест месеца след нечестните и манипулирани избори в Говедарци вече има хора, които се разкайват затова ,че ме предадоха .Даже най- върлите фенове на опонента ми Георги Шуманов идват при мен и ми целуват ръка. Няма да им споменавам имената за да не се засрамят. Идват и ми казват, извинявай Бойчо, много сгрешихме голяма грешка направихме. Та всички хора ,които промениха курса към злото в Говедарци и опорочиха изборите сега се разкайват. Това е добра новина. Аз съм им простил. Много от тях са си мислили, че ще се промени нещо с магическа пръчка, случва се,  най- лесно е човек да се заблуди „ – заяви Бойчо Шуманов.

Той в момента работи като управител на дървопреработвателна фирма и е много доволен на новото си поприще.

Ето какво каза още Бойчо Шуманов:

„Изборите в Говедарци не протекоха нормално. Решението на прокуратурата е в моя полза и в полза на истината. Документа за регистрация на Георги Шуманов е с невярно съдържание. Това е първичен документ, графологичната експертиза е категорична – документът е неистински. Говедарци се управлява от кмет, които е избран  с подправен първичен документ, това ми го каза лично прокурор Кралев. За тази фалшификация Георги Шуманов лично може да няма вина, може някои от предизборния му щаб да му е скроил номера за това, вината може да падне върху неговия предизборен щаб. Аз съм сигурен, че виновникът ще бъде установен. Предизборният му щаб работеха – Иво Бързанов  мисля ,че имаше фирма за Интернет, Ваня Петрова и Митко Джоргов. Ако изборите в България се проведоха по начина, по които протекоха изборите в Говедарци , честни, можещи и подготвени хора никога няма да стигнат до управлението. Държавата ни ще се срине. Очаквам в най скоро време да бъде повдигнато обвинение. “

Факсимиле от решението на прокуратурата.

 

Жители на Говедарци са категорични, че ако Георги Шуманов има чувство за чест и достойнство, веднага ще подаде оставка.

Подробности очаквайте в печатното издание на вестник ВЯРА в понеделник.

Spread the love