Единствено във „Вяра”: Гръцката стачка блокира ОбС шефа на Петрич Георги Динев в Епидаврос след купон за имения му ден

Filed under: Петрич |

Динев ще се прибере от южната съседка чак във вторник, чувствал се Робинзон Крузо

85-01-03 12784944_n

Георги Динев със семейството си в Гърция

Председателят на Общинския съвет в Петрич Георги Динев „пусна котва” заедно със семейството си и свои приятели в Епидаврос, Гърция, заради общонационалната стачка в южната ни съседка.

85-01-03 0548187961_n

Георги Динев със свой приятел на имения си ден в Гърция

 

Така, без да иска, групата се оказа в „плен” на гръцките синдикати, които от няколко дни стачкуват с поредица искания към правителството на страната. Близки до Георги Динев разкриха специално пред „Вяра”, че той отишъл да празнува в Гърция имения си ден в края на миналата седмица. За случая бил поканил и приятели, с които семейството от години поддържало топли отношения. Мястото било сред предпочитаните от тях места в Гърция и компанията традиционно всяка година празнувала Гергьовден в Епидаврос. Само ден след като пристигнали там обаче, купонджиите разбрали, че няма да може да се приберат в България вчера, тъй като Гърция била превзета от стачкуващи, които блокирали превозите по море. Единственият шанс за всички било да си тръгнат в събота, но с оглед на факта, че били пристигнали там в петък, никой не се съгласил. Георги Динев се обадил по телефона на свои близки в Петрич, пред които със смях споделил, че се чувства като Робнзон Крузо, но в съвременен вариант. „Само дето не съм на самотен остров като него и имам компания. Ще се преберем във вторник, когато тук отново стане възможно придвижването”, казал той.

Междувременно туроператорката от Благоевград Здравка Чимева заяви по повод гръцката блокада, че частни гръцки фериботи ще извозват блокираните български туристи на гръцките острови. „Ние имаме няколко души туристи, които са на остров Лефкада, но когато се свързах с тях вчера, те ми казаха, че стачкуват само частните фериботи. Има много частни такива, които покриват вътрешните линии, така че дори стачката в Гърция да продължи, няма да има проблем хората да се приберат“, каза още тя.

Огромно бе задръстването и в района на граничния пункт „Кулата“ вчера в последния почивен ден. Към 18 часа от гръцка страна до него имаше близо двукилометрова колона от автомобили и разстоянието се изминаваше за повече от час. „Всички са много изнервени, защото на гръцката граница минаването става изключително бавно. Нашите граничари действат бързо и са повече хора, но гърците сигурно заради стачката не си мърдат пръста. Тръгнахме много рано сутринта да се прибираме, за да стигнем навреме, а ето, че отново сме в тапа и се притесняваме кога ще успеем да се приберем с децата“, оплакаха се пътуващи.

 

Spread the love