​Октай: Поредният мръснишки ход на Първанов цели кабинет с БСП и Доган

Filed under: България |

Осман Октай

Само бързи предсрочни избори ще изчистят парламента от партии-рекетьори като АБВ

Георги Първанов реализира поредния мръсен ход, след като употреби правителството на ГЕРБ. Това предателство се очакваше и не е изненада за хората, които следят политическите процеси в страната. Това обяви пред Fаktor.bg Осман Октай.

Според него, Първанов и АБВ правят заявка и подготовка за предстоящите президентски избори и евентуално обединение на лявото под тяхна шапка.

Първанов бяга от властта, за да се представи с образа на опозиция, за да може да критикува управляващите по време на президентската кампания. Вероятно той или Калфин, а може и двамата да се кандидатират за „Дондуков“2. След президентските избори трябва да започне подготовка за предсрочни избори и съставяне на ляво-центристко управление с БСП и Доган.

Такъв ляво-либерален модел Първанов реализира през 2005 г. – злополучната Тройна коалиция на Станишев. С тези си действия АБВ ще обслужат несъмнено и руски интереси, ще опитат да блокират пътя на България към ЕС и НАТО, смята Октай.

Според него, Първанов и Румен Петков никога не са играли чисто, по правилата в политиката, а са действали като брокери, търсещи изгоди от властта.

Първанов влезе в политиката през задния вход чрез националистическата организация ОКЗНИ. От тяхната квота попадна в листата на БСП и стана депутат. Разпалваше по смесените райони националистически страсти, настройваше българите в Кърджали, че ще водят Сталинградска битка с ДПС. След убийството на Луканов и последвалия преврат в БСП срещу Жан Виденов, заедно с Николай Добрев задкулисно оглави и Столетницата.

През 2001 година пак през задната врата, на балотаж с подкрепата на бизнес-клуб „Възраждане“ и групиравките на ДС, Доган и полугласната подкрепа на царя стана президент на републиката.

Припомнянето на биографията на Първанов е важно в тази ситуация, за да се освети зловещата му роля. Това е човек, който предаде и собствената си партия и я употреби през годините. Измами и Бойко Борисов и ГЕРБ, получавайки постове без дори да е част от коалиционното споразумение на ГЕРБ с РБ, смята Октай.

Според него, най-добрият вариант за Борисов е да отиде към незабавни избори, вместо да плаща цената на предатели като Първанов. Много от тези рекетьорски партии, които са сега в парламента няма да имат място в следващия, прогнозира анализаторът.

Spread the love