Меле в Благоевград! Полицаите Благой Благоев и Божин Костов лежат в хирургия след сблъсък с футболни фенове, ранен е и Иван Дурев

Filed under: Благоевград |

Запалянковци: Полицията е виновна за боя на мача „Пирин” – „Левски”, пропускателните пунктове бяха малко

91-02-01-23

11 полицаи бяха ранени по време на футболната среща, двама от тях са в болница.

Полицейските служители от Благоевград Благой Благоев и Божин Костов, на 58 и 28 години, пострадаха при сблъсък с феновете на „Левски” (София) по време футболна среща между отборите на „Пирин” и едноименния тим на „сините”, играла се на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград през изминалата вечер. Те са настанени в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград без опасност за живота.

91-02-01-44

Фенове на „Левски” и полицаи влязоха в сблъсък по време на срещата „Пирин” – „Левски”.

Състоянието им към момента е стабилно, но остават под лекарско наблюдение. По време на мача бяха ранени общо 11 полицаи, а 11 фенове бяха задържани. Сред ранените полицаи са Иван Дурев и Стоян В. също от Благоевград, информираха запознати. Те разкриха, че всичко започнало малко след първия съдийски сигнал, когато фенове на гостите атакували с камъни и твърди предмети един от страничните входове на стадиона в областния цзентър на Пиринско. „Така за секунди и без никой да очаква, към органите на реда полетяха димки и сигнални ракети. По този начин откъм сектор „Бадемите” се разрази истинско меле, което прерасна в бой. Ултрасите на „Левски“ буквално подгониха униформените, които пък побягнаха към стадиона, но това им изигра още по-лоша шега, тъй като там отново бяха пресрещнати от заклети фенове на синята агитка. Един от полицаите остана с окървавена глава на стадиона, като обработи раната с шише вода. След мощно подкрепление на органите на реда постепенно феновете бяха изтласкани обратно в клетката за гости и срещата продължи без допълнителни инциденти”, разказаха пред „Вяра” запалянковци на отбора на „Пирин” (Благоевград). Наш екип научи още, че сред ранените полицаи са служители на Охранителна полиция от Благоевград и Сандански. Пострадалите служители на МВР са транспортирани с линейка на ЦСМП-Благоевград до Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, където са прегледани и освободени за домашно лечение. Един привърженик на „Левски” също е потърсил помощ в благоевградската болница с кървяща рана на главата, но след като е била обработена, е отказал да бъде хоспитализиран и е избягал. Според зяпачи на стадиона виновни за бойната ситуация били органите на реда:  „Полицията има вина за това, което се случи на трибуните, пропускателните пунктове бяха малко“, коментираха вчера благоевградчани.

Spread the love