Отнемат 2 къщи и 3 ниви за 462 060 лв. в Петрич и Кюстендил на сочения за наркопласьор Стоян Гецев-Кравата

Filed under: Кюстендил |

 

91-03-02-Stoqan Gecev-Kravata

Стоян Гецев – Кравата

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество конфискува имоти за 462 060 лева от сочения за наркопласьор Стоян Гецев-Кравата. Това става след влязло в сила решение на Кюстендилския окръжен съд. Имуществото включва две къщи и три ниви на територията на общините Петрич, Невестино и Кюстендил, левовата равностойност на дружествени дялове и суми от продажбата на имущество. Гецев има присъда за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Процедурата срещу двамата е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Така общата стойност на имуществото по делата, спечелени от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ с окончателно влезли съдебни актове от началото на 2016 г., възлиза на 6 825 325 лв., посочват оттам. От 2012 г. Стоян Гецев изтърпява 8 години лишаване от свобода, постановено от Специализирания съд в столицата по обвинение за ръководене на организирана престъпна група и разпространение на наркотични вещества. Заедно с него в затвора влязоха и кюстендилците Любомир Илиев-Ломския (4 г.) и Васил Лулев-Банго Васил (1.8 г.), както и Боян Томанов и Никола Пресолски от Перник, които също получиха по 1.8 г. лишаване от свобода. Ломския вече е на свобода и си е в Кюстендил.

Групата бе задържана на 8 август 2011 г. при акция „Наглецът“. Тогава бяха иззети 3 кг хероин, както и предназначените за сделката 48 хиляди евро. Специализираният съд постанови глоба и 40 000 лв. за Стоян Гецев и по 10 000 лв. за останалите от организираната престъпна група. Стоян Гецев бе обвинен в това, че е ръководил организирана престъпна група с участници Любомир Илиев и Васил Лулев, за преработка, произвеждане или държане на наркотични вещества на територията на България и чужбина.

Дълго време пък съдия-изпълнител не успява да продаде къщата му, скътана далеч в планинското село Ваксево, Невестинска община. Домът му е оценен на 56 750 лева, но и до днес за мезонета не се намират мераклии. Къщата е обявена за продан заради неплащане на ипотека в ДСК.

 

Spread the love