Шестима голфъри ще представят България на Регионалния финал на MercedesTrophy

Filed under: Спорт |

91-Golf-tutnir-1

С два квалификационни кръга, проведени през уикенда в Голф клуб “Пирин”, бяха определени шестимата играчи, които ще представят България в Регионалния финал на турнира MercedesTrophy. Петото издание на престижната международна верига у нас бе под егидата на Българската голф асоциация. Ежегодно MercedesTrophy се провежда в над 60 държави по цял свят и привлича близо 60 000 голфъри.

Общо 105 състезатели, разделени в три хендикап дивизии, участваха в двата кръга на турнира, играни във формат индивидуален стейбълфорд. Сред участниците беше и футболната легенда Красимир Балъков.

91-Golf-tutnir-2

След първия ден водач в Дивизия А бе Анди Пийч с 35 точки, в Дивизия В – Ангелос Парасхакис с 40 и в Дивизия С – Милко Рушанов с 43 точки. Слънчевото, но доста ветровито време през втория ден постави на изпитание уменията на играчите, но не доведе до сериозни промени в челото на класирането.

Със сбор от 68 точки Анди Пийч завърши на първо място в Дивизия А, следван от Радослав Рашев с 62 точки и Емил Марков със същия сбор от двата дни. В Дивизия В победител стана Кирил Кьосев със 73 точки, а негови подгласници бяха Тодор Байчев със 73 и Ивайло Филипов с 68 точки.

При състезателите с най-високите хендикапи класирането оглави Милко Рушанов с 82 точки, втори се нареди Тодор Стайков със 73, а трети Георги Харизанов също със 73.

Играчите, заели първите две места в трите дивизии, ще участват в Регионалния финал на турнира MercedesTrophy, който ще се проведе от 10 до 12 юни в Кицбюел, Австрия. Британецът Анди Пийч – победител в Дивизия А, джентълменски отстъпи възможността да представят страната ни на следващите в класирането Радослав Рашев и Емил Марков.

Организаторите от Балкан Стар връчиха и три допълнителни награди. Призът за Най-близо до флага отиде при Фабио Фурнари, за Най-дълъг удар – при Емил Калоянов, а Бойка Мицанска бе обявена за Най-добре представила се дама в турнира.

Участните в MercedesTrophy и гостите на комплекса в подножието на Пирин имаха възможност да се насладят на актуалната гама продукти Mercedes-Benz и да направят пробно шофиране. Акцент в представената продуктова гама беше новата Е класа, която направи дебют в България в края на април.

За забавление на най-малките беше организирано състезание на пътинг грийна, а за дамите, които не играят голф – специална разходка и изненади.

Spread the love