Областният съвет прие стратегия за развитие на социалните услуги в Кюстендилско, курортът Дестинация Рила между Сапарева баня и Самоков става проект с регионално значение

Filed under: Дупница,Кюстендил,Сапарева баня |
93-06-02

Момент от заседанието на Областния съвет за развитие

Стратегията за развитието на социалните услуги в област Кюстендил (2016 – 2020) прие на свое заседание Областният съвет за развитие (ОСР) -Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Като ръководител на екипа за изработването на стратегията е докладвала Елеонора Христова и документът е съгласуван от членовете на съвета. Документът е създаден в партньорство между областната администрацията, деветте общински администрации на територията на област Кюстендил, териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане и граждански организации (НПО).

С пълно мнозинство е прието създаване на здравна комисия към ОСР, ползите от което е изложил областният управител Виктор Янев.

Изграждането на курорт Дестинация Рила ще бъде включено в областните стратегии за регионално развитие на Кюстендилска и Софийска област като общ проект с регионално значение, стана ясно още на форума. Във връзка с това е постъпило искане до областния управител от кметовете на общините Самоков и Сапарева баня. Целта е хармонизация на стратегически документи и приоритети в сферата на туризма. ОСР е гласувал за допълването в Областната стратегия за развитие на в частите за развитие на културата, балнеологията, зимните спортове, нови форми на туризъм, туристически маршрути и продукти, планински туризъм и зимни спортове в Рила планина – Сапарева баня (Паничище – вр. Кабул; Дупница) и планина Осогово, с проект за изграждане на курорт Дестинация Рила в общините Самоков и Сапарева баня.

Spread the love