Стопанският факултет на ЮЗУ отпразнува 25-годишен юбилей, деканът доц. д-р Преслав Димитров: Сред първенците сме в страната по реализация на европейски, образователни и научни проекти

Filed under: Благоевград |

 

05-01  s1

Проф. д-р Антони Стоилов поздрави гостите

Със стилно тържество Стопанският факултет към ЮЗУ„Н. Рилски“ в Благоевград отбеляза 25-годишен юбилей. Събитието уважиха над 150 гости, сред които представители на ректорското ръководство на Югозападния университет, деканското ръководство, представители на областната и местнатата власт в Благоевград, представители на бизнеса, на образователни, здравни и културни структури, бивши и настоящи преподаватели във факултета и негови възпитаници.

Зам.-ректорът проф. д-р Антони Стоилов поздрави гостите и прочете поздравителен адрес от ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков. Той пожела на преподавателите, служителите и възпитаниците на факултета сили, вяра и оптимизъм в името и за просперитета на българската икономика.

05-01 s2

Събитието уважиха над 150 гости

Към гостите се обърнаха и деканът на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, зам. областният управител на Благоевград Асим Адемов, студентската общност във факултета, представители на местния бизнес.

„Гордеем се със студентите, които обучаваме. Стопанският факултет провежда обучение в акредитирани специалности от професионалните направления „Администрация и управление“, „Икономика“ и „Туризъм“. Наши кадри работят в банки, финансови институции, държавната администрация и туристическия бранш в цялата страна и чужбина“, каза деканът на факултета доц. д-р Преслав Димитров. Той подчерта също, че Стопанският факултет е един от водещите в страната в реализацията на европейски, образователни и научни проекти.

По време форума бяха поднесени плакети и благодарствени адреси на представители на академичната общност и на бизнеса, допринесли за утвърждаването на факултета като една от водещите образователни структури в страната. Благодарствените адреси и плакетите връчи доц. д-р Преслав Димитров. Той пожела на всички гости крепко здраве, успех и позитивизъм.

Програма продължи с представяне на Алманах на Стопанския факултет от проф. д-р Димитър Димитров и тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Spread the love