Британците обърнаха палачинката – искат в ЕС

Filed under: Свят |

Консерватори и пенсионери най-рязко са сменили мнението си

Britania

Гражданите на Великобритания рязко смениха мнението си и повечето от тях вече искат страната им да не излиза от ЕС. Това показва социологическо проучване, възложено от вестник The Daily Telegraph. Според публикуваните резултати 55% от поданиците на кралицата в момента се застъпват за това страната им да не напуска Евросъюза. На точно обратното мнение пък са 42% от населението. Данните се отнасят само за тези британци, които твърдо възнамеряват да отидат до урните по време на предстоящия референдум за членството в ЕС.

В цялото общество пък разликата между подкрепящите членството и твърдите евроскептици е още по-голяма. За оставане на Обединеното кралство в ЕС се обявяват 58% от британците. А 38 на сто пък са тези, които категорично искат страната им да напусне общността, предаде ТАСС.

Изследването показва още, че обратът идва предимно заради съмишлениците на Консервативната партия и пенсионерите, които се смятаха за най-върлите противници на британското членство в ЕС. Само преди 2 месеца 60% от представителите на тези групи бяха категорично за Brexit, а само 34 на сто искаха Великобритания да остане член. Сега нещата стоят обратно, показва изследването.

Spread the love