Добринка Диканска, Силва Крумова, Емилия Панайотова и Йорданка Зашева отличници сред учителите в Дупнишка община

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Зам.-кметът Кр. Георгиев връчи наградите на официална церемония: Възпитавайте българското самосъзнание в децата ни

95-06-01 Красимир Георгиев- P1380870

Красимир Георгиев и Василка Сумева

Наградиха 4 учителки от община Дупница по случай Деня на славянската писменост и култура на 24 май.

95-06-01 Диана Градевска P1380893

Диана Градевска

95-06-01 Балетна школа P1380898

Балетна школа

С почетно звание „Учител на годината” бяха отличени Добринка Диканска, в категория „Учител в детската градина”, Силва Крумова – начална учителка, Емилия Панайотова, в категория “Учител в основното образование”, и Йорданка Зашева – в категория “Учител в средното образование”. Добринка Диканска е главен учител в ЦДГ №4 “Детелина” в Дупница. Родена е на 11 февруари 1957 г. в Пловдив.

95-06-01 Наградените учителки от ляво надясно Добринка Диканска, Сил ва Крумова, Емилия Панайотова и Йорданка Зашева P1380883

Наградените учителки от ляво надясно Добринка Диканска, Сил ва Крумова, Емилия Панайотова и Йорданка Зашева

95-06-01 може и за сайта Вокална група ОУ Неофит Рилски- P1380875

Вокална група ОУ „Неофит Рилски“

Завършила е висше образование – магистър по предучилищна педагогика. Има 37 години стаж в детска градина. Притежава втора професионално-квалификационна степен. Тя пише сценарии, прави декори, организира тържества. Силва Крумова е главен учител по музика в ОУ “Евлоги Георгиев” в града. Родена е на 30 октомври 1961 г. в Дупница.

95-06-01 Сладурите P1380904

„Сладурите“

95-06-01 може и за сайта Ансамбъл РИЛА P1380926

Ансамбъл „РИЛА“

95-06-01 Райна Христова P1380892

Райна Христова

Завършила е магистратура начална педагогика в ЮЗУ, специализация – музика. Получила е грамота и плакет от международната конференция “Музиката и танците”. На националното състезание “Ключ към музиката”, проведено в Пловдив, се класираха 5-има нейни ученици, а двама спечелиха първо и второ място.

Емилия Панайотова е главен учител и учител по български език в ОУ “Неофит Рилски” в Дупница. Тя има голяма роля за добрата подготовка и отличното представяне на нейните ученици в олимпиади и състезания. Участва в реализирането на различни иновативни проекти, реализирани в училището – “Изкуство за децата в училище”, “Фортисимо клас”. Ползва се с висок авторитет и уважение сред колеги, деца и родители.

Йорданка Зашева е родена на 31 октомври 1957 г. в Дупница. Магистър-филолог, преподавател по руски език в СОУ “Св. Паисий Хилендарски” в града. През 2016 г. получава почетен лист за подготовка на ученици за участие в областен етап на Третия национален фестивал на руската поезия, песен и танци “Пусть всегда будет солнце”.

Учителите получиха наградите си от зам.-кмета на общината Красимир Георгиев на официална церемония на площад “Свобода”. “24 май ни вдъхва вяра в собствените сили и ни връща към възрожденските идеали и добродетели на нашия народ. Да си учител днес, е благородно, но и много трудно. Вие не само давате знания на младите, вие ги правите хора, способни да се справят с предизвикателствата на живота. Нека бъдем верни на една цел – да възпитаваме признанието към родните ценности и българското самосъзнание в децата ни”, обърна се към учителите Георгиев.

Близо 2 часа продължи тържеството в чест на най-светлия български празник. На сцената се изявиха вокална група от училище “Неофит Рилски” с ръководител Костадин Димов, Райна Христова и Диана Градевска от фолклорното трио “Авлига” към читалище “П. К. Яворов”, малките балерини от Школата по балет при читалище “Зора 1858” в града, чийто ръководител е Мая Владимирова, група “Сладурите” на Магдалена Лобутова, танцовият ансамбъл “Зора” към читалище “П. К. Яворов”, ръководен от Дилиана Диканска, и ансамбъл “Рила” на Кирил Амбарков.

 

Spread the love