Кокосова вода дарява здраве, младост и енергия

Filed under: Здраве |

здраве

Намалява лошия холестерол, намалява риска от инфаркт и инсулт

 

Кокосовата вода ще направи кожата ви по-млада, по-свежа и с неустоим аромат. Тази освежаваща напитка се състои от 95% вода и 5% важни хранителни вещества, които са от страхотна полза за тялото. За разлика от кокосовото масло обаче, тази течност се получава естествено от млад кокос и не се нуждае от допълнителна обработка, за да й се насладите. Въпреки че и двете са богат източник на хранителни вещества за организма, те се консумират по различни начини и му осигуряват различни ползи. Условието е само редовен прием.

Подобрява храносмилането

Кокосовата вода се е използвала като храносмилателен тоник. Идеална е за превенция и лечение на заболявания като гастроентерит, дизентерия, запек и паразити. Освен това има невероятен ефект и когато целта ви е подобряване на способността на организма да усвоява хранителните вещества.

Укрепва имунната система

Високото й съдържание на лауринова киселина – мастна киселина със средна верига, прави тази напитка мощно противогъбично, антивирусно и антибактериално средство, което помага за укрепване на имунната система и предотвратяване на инфекции.

Полезна е за сърцето и пикочните пътища

Кокосовата вода има лек слабителен ефект, затова не я пийте в твърде големи количества. Тя съдържа калий – важен хранителен елемент за контролиране на кръвното налягане и предотвратяване на сърдечни атаки. Изключително полезна е и при бъбречни проблеми и нарушения.

Поддържа добро кръвообращение в тялото

Тази напитка се използва от много години като сърдечен тоник поради способността й да намалява нивата на лошия холестерол и да предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Благодарение на тези си свойства свежата напитка помага да се намали и рискът от появата на инфаркт или инсулт, подобрява притока на кръв и намалява запушвания и разширени вени.

Забавя стареенето

Една от тайните на знаменитостите да изглеждат млади е постоянното пиене на кокосова вода. Тя съдържа група от растителни хормони, наречени цитокинини, които имат мощен антистареещ ефект върху клетките на тялото.

Поддържа ви хидратирани

Пиенето на кокосова вода е един от най-добрите начини да хидратирате организма след интензивна тренировка или след ден, прекаран на слънце. Тя е освежаваща, съдържа есенциални електролити и никакви химически добавки, които могат да навредят на тялото.

Страхотен източник на енергия за мозъка

1 чаша кокосова вода съдържа почти 300 мг калий, което я прави по-богат източник на този минерал отколкото 1 банан. Калият регулира кръвното налягане, но също играе важна роля във функционирането на мускулите, като предотвратява от спазми и наранявания. Освен всичко това нейните естествени електролити допринасят за правилното функциониране на нервната система и предаването на нервни импулси, както и за подобряване на когнитивната функция.

Намалява киселинните нива

Тази вкусна и освежаваща течност е страхотна за хората, които се опитват да алкализират тялото и по-ниските нива на киселини, причинени от неправилно хранене. С пиенето на кокосова вода понижавате нивата на рН на течностите от тялото и намалявате неговата киселинност.

Spread the love