С новината „гответе се за избори” Яне Янев разстреля кмета на Сандански Кирил Котев, ошашавените съветници гласуваха Илия Тонев да остане шеф на болницата

Filed under: Сандански |

Съветниците 30 минути не можаха да се освестят след бомбата на Янев, отказаха на областния Бисер Михайлов да участват във водната асоциация

97-01-03-sa1

След изказването на Яне Янев кметът Кирил Котев замръзна на мястото си

„Гответе се, идват нови избори“, с тези думи лидерът на РЗС Яне Янев подлуди целия Общински съвет в Сандански начело с кмета Кирил Котев, чийто стол клати.

97-01-03-sa2

Яне Янев остро възропта по време на сесията

Като снайперист Янев нацели болната тема и напусна триумфално залата, оставяйки кмета Котев да гледа дълго и тъжно след него.

97-01-03-sa3

Общинските съветници в Сандански заседаваха по 31 точки

Думите му пронизаха като нож съветниците от управляващата партия на ГЕРБ в курортаната община и в заседателната зала настъпи пълна тишина. Безмълвни и в състояние на пълен колапс на местата си замръзнаха най-вече кметът Кирил Котев, председателят на Общинския съвет Георги Синански и губернаторът на Пиринско Бисер Михайлов, който бе сред присъстващите. Повече от половин час пък бе нужен на съветниците в Сандански да се окопитят от чутото. На въпроса какво го е накарало да напусне, Яне Янев лаконично коментира. „Всички, включително и вие, представителите на медиите, от месеци сме свидетели на пълния хаос в местния парламент. Днес обаче тази безпомощност и наглост лъсна повече от всякога. Пред очите на областния управител Бисер Михайлов, дошъл да говори за ВиК асоциацията, съветниците гласуваха да се прекрати конкурсът за избор на шеф на общинското ВиК „Увекс”. Ненормална работа, та нали шефът е с изтекъл мандат, освен това се обяви против включването във ВиК асоциация, поведението на съветниците наричам безотговорно и против правителството, затова си тръгнах. С тези хора и така композиран Общински съвет не може да се работи”, убеден е лидерът на РЗС Яне Янев. По повод върнатото преди ден решение на Върховния административен съд (ВАС) за „ревизия“ на решението на Административен съд – Благоевград, отказал да касира изборите в Сандански, признавайки ги за легитимни и законни, Яне Янев категорично заяви: „Вярвам в българския съд”. Въпреки бойкота от страна на групата на РЗС заседанието продължи.

По време на него бяха разгледани общо 31 точки. С 18 гласа „за” и 1 „против” общинските съветници гласуваха досегащният директор на МБАЛ „Свети Врач” д-р Илия Тонев отново да седне на мястото. Припомняме, че той спечели конкурса за шефското място на 9 май. Против това бе единствено съветникът от ГЕРБ д-р Васил Попов, който обаче така и не обоснова позицията си. Съветниците приеха още баланса и отчета на болницата за 2015 година, беше открита процедура за акредитация на МБАЛ „Свети Врач”.

Прие се и процедура за откриване на план за изграждане на паркова зона в Сандански.

Кметът на Сандански Кирил Котев заяви, крайно спокоен, че не се страхува от избори, не се поддава на влияния, нямал време да ангажира мисълта си с подобни неща. „От първият миг, в който влязох в кабинета, не съм спрял да работя, нещата, които направихме за кратко време, са видими за жителите на града, от тук нататък всеки има право да оспорва, да води дела и т.н.“, каза кметът Котев, запитан как приема решението на висшите магистрати.

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love