„Германея” победи „Пирин” (ГД) с 2:0 и остана в ЮВГ, „Балкан” (Варвара) отпада

Filed under: Спорт |

Васил Гешев: Обещах на тима от Гоце Делчев 2000 лв. премия, две агнета и преспиване на моя хотел във Варвара, те предпочетоха по-лесното

99-14-03-Geshev

Два бяха решителните мачове в ЮВГ за оставане на отборите на „Германея” (Сапарева баня) и „Балкан” (Варвара). Късметът бе на страната на тима от Сапарева баня. Мъжкият отбор победи с 2:0 „Пирин” (Гоце Делчев) с голове на Радостин Димкин в 42-рата и Стоил Йоцов в 82-рата минута.

В същото време на градския стадион в Сливница местният „Сливнишки герой” победи „Балкан” с 5:1 и изпрати тима от Варвара в областната група. „Германея” събра 19 точки на 16-ото място, а със 17 точки на 17-а позиция „Балкан” се разделя с Югозападната „В“ група.

„Изпаднахме, но явно така е решил Господ да стане. Каквото било, било. Щом е станало, значи така е трябвало да бъде”. Това бяха първите на думи на шефа и единствен спонсор на изпадналия от състава на Югозападната „В” група тим на „Балкан” (Варвара) след загубата с 1:5 в Сливница. Васил Гешев издържа отбора от септемврийското село през последните 24 години. Най-тежки за него обаче бяха времената от 2013-а насам, когато тимът му влезе за първи път в трета лига. „Сам човек може толкова. Когато не ти помага никой, няма как да правиш чудеса. При нас ситуацията беше като приказката за орела, рака и щуката… Не става. В последно време, честно казано, намразих футбола. Дотам ме докараха“, каза Васко Гешев. Относно последния решителен кръг той заяви, че е направил каквото може. „Обещах на „Пирин” (Гоце Делчев) 2000 лева премия само за 1 точка в Сапарева баня. Към това им бях приготвил две агнета и преспиване на моя хотел във Варвара. Какво повече да им предложа? Те обаче предпочетоха по-лесното и сигурно. Да са живи и здрави“, заяви Гешев.
Снимка:

Васил Гешев

 

Spread the love