Антонино Кильов спечели единственото отличие за кюстендилската борба от шампионата за момчета

Filed under: Спорт |

 

Младата надежда се окичи със сребърно отличие, на ход са мъжете и жените на клуба

102-14-02-krasi-1_Антонино_Кильов_борба_2016г

Антонино Кильов

Бургаската зала „Младост“ бе домакин на схватките от държавния личен шампионат по класическа борба за момчета. На тепиха сили премериха 170 състезатели от 29 клуба, сред които и борците на клуб „Васил и Георги Илиеви“. Кюстендилските състезатели не се представиха по най-добрия начин и успяха да завоюват едно-единствено отличие, в лицето на Антонино Кильов.

Младият състезател на кюстендилския клуб спечели вицешампионска титла в категория 38 кг. На крачка от медалите остана Майкъл Дяков, който се нареди пети в кат. 59 кг. В най-конкурентната категория 53 кг от 30 борци Георги Аначков се класира на 9-о място, а Младен Тоев е 15-и. Десето място за Боян Георгиев в кат. 73 кг. В първенството още се бориха Антонио Пармаков и Михаил Александров.

Следващото изпитание за състезатели от кюстендилската школа е тази събота и неделя (4 и 5 юни), когато Пловдив ще бъде домакин на държавното лично-отборно първенство за мъже и жени.

Техническа конференция и мерене за класическия стил и 4 категории при жените (48, 55, 60, 69 кг) е на 3 юни, петък, а надпреварата е в събота, 4 юни. В свободния стил и останалите 4 категории при жените (53, 58, 63, 75 кг) схватките са в неделя, 5 юни.

 

 

 

Spread the love