Отборът на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) втори на отборния шахматен турнир за купа „Пауталия”

Filed under: Спорт |

 

Купата отплава за Варна, домакините с три отличия в индивидуалната класация103-15-01-1_Kanka_Vitova

Спортен клуб за хора със зрителни увреждания „Пауталия спорт -2005” (Кюстендил) за поредна година бе домакин на традиционния отборен турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания за купа „Пауталия”.

В състезанието участваха отбори от по 4-ма състезатели от СКИ ”Витоша” (София), СКИ „Пираните” (София), СК „Успех” (Варна), СКХУ ”Феникс” (Монтана), СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) и СКХУ „Пирин спорт 2005” (Благоевград). Надпреварата, която е включена в общинския спортен календар, се проведе по системата „всеки срещу всеки”.

Състезанието бе открито от кмета на община Кюстендил Петър Паунов, а наградите връчи зам.-кметът по култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт Светослав Василев.103-15-01-2_turnir_kupa_K-l_2016g

Тази година турнирът се проведе в Парк-хотел „Кюстендил“. Купа „Пауталия” замина за Варна, а СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) спечели отборно второ място в индивидуалната класация по дъски. На втора дъска председателят на клуба Кънка Витова се окичи с бронзовия медал, на трета дъска Борислав Лазаров завоюва сребърния, а на четвърта дъска Александър Костов бронза с равен брой точки с първите двама.

„Изказвам нашата безкрайна благодарност на кмета на общината и неговите заместници, които ни предоставиха възможността да проведем това състезание в този хотел. Благодарности и на управителя на хотела и нейния екип, където обслужването и отношението към нас бе на европейско ниво и перфектно. Ние ходим на състезания из цялата страна и мнението на всички участници бе, че тук са се чувствали специални“, сподели председателката на СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” Кънка Витова.

 

 

Снимките:

1 – Кънка Витова завоюва бронзов медал.

2 – Сребро за Борислав Лазаров, бронз за Александър Костов (в жълто)

 

Spread the love