Ромка обръсти липа срещу спешното в Дупница, закани се от дървото: Не мога да чета, заповедите на кмета Чимев не важат за мен, ако не го е страх, да дойде в махалата да ме глоби 5000 лв.

Filed under: Дупница |

Нарушителката се засили да скочи върху линейка, жителите на квартала питат кой ще поеме щетите

105-01-01 P1240357 copy

Ромката сипеше клетви от дървото и размаха пръст на общината, че я гонят от липата

105-01-01 P1240405 copy

Децата, които берат липа на ул. ”Венелин”, всеки миг могат да паднат под колелата на някоя кола

Ромка сгази забраната на кмета Методи Чимев за бране на липа и без да й пука от грозящата я 5000 лв. глоба за нарушението, опоска цяло дърво в центъра на Дупница. „Не мога да пиша и да чета, каквото пише кметът, за мен не важи. Нека дойде в циганската махала, ако смее да ми заповядва”, закани се от дървото нарушителката, след като съвестни граждани й направиха забележка.

105-01-01 P1240358

Районът на липите срещу Спешен център е любимо място за разходка на хората от квартала

105-01-01 P1240362 copy

Жителката на квартала Йорданова бе възмутена от унищожаването на липата и красивите цветя

 

Ромката се покатери чевръсто на клоните, предизвиквайки истински екшън и суматоха точно срещу Спешния център. Жената дори се засили да скочи от дървото върху линейка след предупреждение от минаващата наблизо Йорданова, че ще сигнализира компетентните органи. „Добре че шофьорът реагира и премести колата навреме”, коментираха сащисани очевидци, които настояха: „Екопатрули на общината да пазят дървета и градинките на Дупница от вандали”.

Нарушителката засипа с клетви минувачите, които заплашиха да извикат полиция, ако моментално не слезе от дървото. Ромката изпочупи и много от клоните на липата. „Кой ще възстанови щетите”, възмутено питат жителите на квартала. От общината съобщиха, че само за изминалата седмица са съставени 2 акта на берачи на липа, които са от ромски произход.

 

Spread the love