Случаят с двойното убийство в Пловдив се заплита: Бившият на полицейската съпруга се гръмнал с „Макаров“

Filed under: България |

 Със същото оръжие са застреляни и родителите на ченгето от Пловдив

105-12-04-Politsai-Pvjpg

Мистерията около убийството на родителите на пловдивския полицай започва да се разплита, а уликите сочат съпругата му и него като заподозрени за кървавото престъпление. Преди да се омъжи за Венцислав Караджов, настоящата му жена Каля имала връзка с негов приятел, сводник. Той се занимавал с проститутки и известно време живеел в Холандия. От там пращал печалбата на любимата си, двамата кроели планове за бъдещето. Когато обаче през 1998 г. мъжът се върнал у нас, от парите нямало и следа, а Каля вече била гадже на Венцислав Караджов, пише vsekiden.com.

Малко след това въпросният излъган любовник е бил намерен мъртъв, прострелян у дома си с пистолет „Макаров“. Той е бил незаконен, е заключението на разследващите тогава. Каля се омъжила за Венцислав. Досега оръжието, с което се гръмнал изоставеният, не е открито, а случаят е приключен като самоубийство.

Въпреки че нито майката, нито близките повярвали в тази версия, от полицията били категорични, че младият мъж сам е посегнал на живота си.

С незаконен пистолет „Макаров“, който не е намерен, са били застреляни родителите на арестувания полицай Венцислав Караджов. Криминалисти разровиха стария случай от 1998 г., когато приятелят на Каля умира, проверяват дали той и възрастните родители на ченгето не са екзекутирани с един и същи пистолет.

Според разследващите синът на полицая – 15-годишният Алекс, е дал показания, че баща му има такова оръжие и те смятат, че Божурка и Цветан са застреляни с това оръжие от сина си. Проверява се версията дали бившето гадже на Каля се е самоубило, или е било убито с този пистолет, казаха хора, ангажирани с разследването. Те твърдят също, че през 1998 г. Караджов бил уличен, че се занимава с проститутките на Централна гара, част от които пращал на приятеля си, който по-късно му станал съперник в Холандия. Тогава станал скандал, началниците на ченгето настояли той да се яви на психологическо изследване.

Венцислав отказал и напуснал работа. В полицейските среди се коментира, че той е знаел, че няма да издържи теста, затова е подал рапорт за напускане. Върнал се на работа в МВР през 2012 г. с протекцията на висше ченге. Една от проститутките, които тогава имали вземане-даване с Караджов, е свидетелствала, че той я заплашвал, че ще я убие и я ударил. Има подадена жалба от жрицата на любовта.

Вече трета седмица ченгето се намира в ареста. Въпреки многобройните разпити той не се признава за виновен. Родителите му бяха намерени на 15 май разстреляни в дома си. В телата им бяха открити по няколко куршума. Има достатъчно доказателства, че синът е извършил зверството, казват разследващите. Ченгето е обвинено за смъртта на майка си и баща си. Свидетелски показания на детето на полицая и на други хора водят разследването до заключението кой е убиецът. В сряда съпругата Каля е призована на разпит, там ще й бъде повдигнато обвинение за съучастие в чудовищното престъпление.

 

Снимка:

Според разследващите има достатъчно доказателства, че синът е извършил зверството.

 

Spread the love