За 2 дни Благоевград става музикална столица на Европа

Filed under: Благоевград |

Image_5563954_407

За два дни Благоевград ще се превърне в музикалната столица на Европа. Едновременно на 17 и 18 юни в града ще гостуват легендарните Джипси Кингс, които ще бъдат част от големия международен фестивал „Фрнакофоли“, а след тях грандиозен спектакъл ще направи БГ радио за Годишните музикални награди. На две сцени в града ще пеят французи, българи, млади и пораснали музиканти.

За БГ-наградите за първи път след 30 години се събира група Тангра и тя ще изпее хита си „Бъди какъвто си“. Поли Генова със светещия костюм ще представи песента си от Евровизия, Рафи ще бъде водещ, гимнастичките от националния звезден отбор по художествена гимнастика също ще направят незабравимо шоу по песента на Емил Димитрова „Ако си дал“.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов каза на специален брифинг, че вече няма свободни места в хотелите на града и се ангажират легла в Дупница и Сапарева баня. Той заяви, че градът ще приеме само за два дни над 20 хиляди гости, туристи и ценители на хубавата музика. „За четвърти път правим наградите на БГ-радио в Благоевград, след 20 години успяхме да възстановим фестивалът „Франкофоли“, това си е една голяма споделена любов към музиката. Едновременно с това подпомагаме местния бизнес и туризма, каза кметът.

Годишните музикални награди ща са като финал на започващия на 17 юни фестивал „Франкофоли-Благоевград“. В първата вечер на сцената излизат „Джипси кингс“. Във втората, преди концерта на БГ Радио, пък пред публиката ще пее ZAZ, пише „Труд“.

Подробности в печатното издание.

Spread the love