Звездата на „Соколец“ (Самоков) Даниела Жаркова с бронз от надпреварата за БПК край Златни пясъци

Filed under: Спорт |

 

 

106-14-02-vasil-Daniela JarkovaСъстезателката на „Соколец“ Даниела Жаркова спечели трето място и бронзов медал в 3-ия кръг от надпреварата за Българската паркова купа, състояла се в района на НСБ „Спортпалас“ в Златни пясъци.

Жаркова 2,5-километровото разстояние за 23,37 мин, като изостана с 2,54 мин от втората – Павлина Илиева („Компас“ – Раднево) и с 6,09 мин от победителката Кремена Иванова („Сини камъни“ – Сливен).

За съжаление останалите представители на самоковския клуб не можаха да регистрират по-предни класирания. Ветеранът Георги Чешмеджиев финишира 13-и в група М65, Христо Николов записа 15-и резултат в група М14, адашът му Христо Манов остана 25-и в М21Б. Иван Николов пък въобще не завърши бягането си в М16.

По-добри изяви имаше самоковецът Петър Доганов („НСА-Сивен“), дал 7-о време в група М21Е.

Участие в спортната проява на Северното ни Черноморие взеха незапомнените от години 464-ма ориентировачи от страната, Румъния, Украйна и Молдова.

Организаторите от СКО „Бегун“ (Вн) и родната федерация по ориентиране пък се справиха отлично с организацията на турнира, а за призьорите имаше красиви купи и медали.

 

На снимката: Даниела Жаркова

Spread the love