Областният управител Р. Иванова и депутатът Г. Георгиева дойдоха в Свети Спас за празника на Долна баня, кметът Вл. Джамбазов поздрави съборяните

Filed under: Долна баня |

6 хиляди кебапчета раздадоха на празника, веселяците се разхладиха с 2 хиляди бири

05-02   db1111    05-02   db4444    

Областният управител на Софийска област Росица Иванова и зам. областният Николай Николов бяха сред официалните гости на празника на община Долна баня Св. Възнесение Господне – Спасовден. По традиция честването се проведе в историческата местност, носеща името на светеца, патрон на древния манастир крепост, намиращ се в близост, където се събраха стотици жители и гости на Долна баня.
Празничната програма започна с Химна на Република България и посрещането на знамената на СОУ „Неофит Рилски“ и ПГ „Христо Ботев“ в града.

05-02  P1140995

Кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов приветства присъстващите, като разказа историята на честването на празника и легендите, свързани с покровителя на общината Свети Спас. Той пожела на съгражданите си здраве и успехи и заедно да работят за превръщането на Долна баня в притегателен център за туристи и инвеститори.

05-02  P1140944

В поздравителния си адрес за празника областният управител отправи пожелания за здраве и благополучие към всички жители и гости на общината. „Вярвайте, че само в добро разбирателство, взаимна подкрепа и диалогичност ще очертаете и постигнете целите, които да утвърдят община Долна баня като място, допринасящо за икономическия и социален напредък, опазвайки природните си и културни богатства с грижа за следващите поколения!“, се казва в поздравителния адрес на областния управител за празника.

05-02   P1150028

Жителите и гостите на община Долна баня поздрави и заместник-председателят на 43-тото народното събрание на Република България Явор Хайтов, а сред останалите официални лица бяха още Галя Георгиева – народен представител, Цветан Васев – изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, инж. Ирена Петкова – директор на РИОСВ-София, Лиляна Драганова – председател на ОбС – Долна баня, общински съветници и представители на общинската администрация.

05-02   P1140939

След официалната част празникът продължи с богата музикална програма с участието на деца от ОДЗ „Юрий Гагарин“ и самодейни колективи от народно читалище „Рила-1898“.

Сутринта в манастирската църква „Възнесение Господне“ енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров отслужи тържествена света литургия и водосвет, след което миряните направиха и литийно шествие за храмовия празник.

05-02   db2222

За всички жители на Долна баня общината бе осигурила безплатен транспорт от града до новото село Свети Спас, както и всички бяха почерпени с топла скара и студена бира. Бяха раздадени 6 хиляди кебапчета и 2 хиляди бири.

 

05-02   db3333

05-02   db4444

 

Spread the love