Докато търка наровете: Продават на безценица къща с дувар на известния наркопласьор Стоян Гецев – Кравата

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

 

108-08-01-ka6a

Къщата на Кравата в село Ваксево

108-08-01-kravata

Стоян Гецев – Кравата

Имот на известната кримка Стоян Гецев – Кравата и бившата му съпруга Лиляна се продава на безценица, след като вече за втора поредна година за къщата с високи дувари няма мераклии. Тя се намира на уединено място в планинското село Ваксево, община Невестино. Сега мястото е обявено за нищожните 46 000 лева, при 81 000 лева през 2014 г. Според българското законодателство при обявяване на всеки следващ търг при липсата на мераклии от съдебното изпълнение са длъжни да отстъпят с 20 на сто от цената. Имотът е с площ от 1093 декара, има навес, гараж от 30 кв.м и допълнителна постройка с площ 24 кв.м. Къщата е ипотекирана заради заем към ДСК, изтеглен от Кравата. Преди да влезе в пандиза, Гецев имаше шивашки цех за дънки на изхода на Кюстендил при блоковете на слепите. Къщата в село Ваксево е необитаема, тя е от типа модерно строителство, с дограма.

Само преди месец Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество конфискува имоти за 462 060 лева от сочения за наркопласьор Стоян Гецев – Кравата. До там се стигна след влязло в сила решение на Кюстендилския окръжен съд. Магистратите под Хисарлъка постановиха да бъде конфискувано имущество на обща стойност 462 060 лв., което включва две къщи и три ниви на територията на общините Петрич, Невестино и Кюстендил, левовата равностойност на дружествени дялове и суми от продажбата на имущество.

Гецев има присъда за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. От 2012 г. той изтърпява 8 години лишаване от свобода, постановено от Специализирания съд в столицата по обвинение за ръководене на организирана престъпна група и разпространение на наркотични вещества. Заедно с него в затвора влязоха и кюстендилците Любомир Илиев – Ломския и Васил Лулев – Банго Васил (1.8 г.), както и Боян Томанов и Никола Пресолски от Перник, които също получиха по 1.8 г. лишаване от свобода. Ломския вече е на свобода и си е в Кюстендил.

Групата бе задържана на 8 август 2011 г. при акция „Наглецът“. Тогава бяха иззети 3 кг хероин, както и предназначените за сделката 48 хиляди евро. Специализираният съд постанови и глоба 40 000 лв. за Стоян Гецев и по 10 000 лв. за останалите от организираната престъпна група. Стоян Гецев бе обвинен в това, че за времето от 2007 г. до 08.08.2011 г. е ръководил организирана престъпна група с участници Любомир Илиев и Васил Лулев, както и други неустановени и неиздирени лица, създадена с цел да върши престъпления по чл. 354а, ал. 1 и ал. 2 от НК – за преработка, произвеждане или държане на наркотични вещества на територията на България и чужбина.

Гецев бе обвинен и в това, че за периода от 01.07.2011 г. до 08.08.2011 г. на паркинга на магазин „Метро Кеш енд Кери“ – гр. Благоевград на мястото Сухата чешма, както и на третокласен път ІІІ-104, на разклона за село Скрино, при условията на продължавано престъпление в съучастие като съизвършител с Любомир Илиев, Николай Пресолски и Боян Томанов „без надлежно разрешително е разпространил при доверителни сделки и държал с цел разпространение на високорисково наркотично вещество в особено големи размери – хероин с общо тегло 2968.68 грама на стойност 148 334.02 лева”.

Ломския вече изтърпя наказанието си, но все още не е ясно какви са неговите ангажименти. Името му се свързва с висаджийските времена в Кюстендил.

 

Spread the love