Свалят директора на ДГС-Петрич след проверка за незаконна сеч, шефът на ЮЗДП Дамян Дамянов: Росен Баев има пропуски, но засега остава

 

Завъртяха името на бившия шеф на горското от Дупница Атанас Диманков за евентуален кандидат за поста

109-06-01-damianov11

Дамян Дамянов

Директорът  на ТП „Държавно горско стопанство“ – Петрич инж. Росен Баев ще бъде свален от ръководния пост. Това се шушука в горските среди в южната община. До крайната мярка ще се стигна, след като излязат резултатите от проверката, извършена в стопанството от проверяващи от Районната дирекция по горите –Благоевград.

109-06-01 dimankov

Инж.Атанас Диманков

Инж. Росен Баев заема ръководното място близо две години. Той седна в стола на инж. Петър Андонов, който навърши пенсионна възраст и изрично поиска да му бъде прекратен договорът за управление.

По сигнал за извършена незаконна сеч на тополови насаждения преди около три седмици е имало една проверка, през изминалата седмица на друга проверка в Петрич са пристигнали инженер Георги Гогушев, заместник-директор на регионалната дирекция, както и инженер Александър Попов. Те са проверили и две отдалечени сечища, намиращи се над селата Ключ и Скрът. Целта на проверката е да се установи дали има незаконна сеч и взел ли е директорът Баев адекватни мерки по пресичането й.

Според запознати мястото там ще заеме бившият директор в Горското стопанство в Дупница инж. Атанас Диманков.

„Инж. Росен Баев има пропуски в работата си, но на този етап не се предвижда освобождаването му. Чакаме официалните резултати от проверката в ДГС-Петрич до дни. Проверката беше вътрешна, не по сигнал”, коментира шефът на ЮЗДП Дамян Дамянов.

 

Spread the love