Неграмотният Иван Аспарухов от Кочериново се отърва с пробация за заплаха за убийство към полицая Габерски: Че ти извия врато, а секирата у главата!

Filed under: Дупница,Кочериново |

 

70-08-81 maq-gizdova

Мая Гиздова

Иван Аспарухов от Кочериново бе осъден на 1 година пробация за закана за убийство към полицейски служител на управлението в Рила, съобщиха от Районния съд в Дупница. Безработният ром, който е без образование и неграмотен, признал вината си пред магистратите.

На 30 януари тази година отправил на два пъти закани за убийство към полицая Любомир Габерски от Благоевград, става ясно от съдебното решение. Първата заплаха подсъдимият отправил в двора на къщата си на ул. „Юрий Гагарин”. „Че те утепам! Че ти извия врато! Другио път със секирата у главата!”, заявил Иван и за да бъде по-убедителен, замахвал с къс от циментов кол към полицая. Половин час по-късно подсъдимият повторил заплахите и в полицейското управление в Рила, където бил откаран.
Изправеният на подсъдимата скамейка е сключил споразумение с прокуратурата, а съдия Мая Гиздова му наложи наказание „пробация”. Присъдата предвижда задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година.
Подсъдимият ще трябва да положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, също за срок от 1 г.
Освен това Иван Аспарухов ще заплати и направените по делото разноски в размер на 346 лв. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

Spread the love