„Вяра” на местопроизшествието: 8 аржентинци с изпочупени прешлени при ПТП на Самоковско шосе, шофьорът на буса: Засече ме лека кола, опита да избяга

Filed under: Дупница,Самоков,Сапарева баня |

Другият водач Евгени Велинов от Самоков изпадна в шок, близките му: Микробусът с туристите летеше със 150 км в час

113-01-05- copy

Микробус и лека кола се удариха на отбивката към Сапарева баня.

8 души от Аржентина са ранени при катастрофа при втората отбивка към Сапарева баня и Паничище на пътя Самоков-Дупница. Пътният инцидент стана около 15 часа онзи ден, а екип на „Вяра” бе на местопроизшествието.

113-01-05 144_n copy

На мястото на инцидента бързо се събраха близки на шофьора от Самоков и очевидци.

113-01-05 17574_n copy

Шофьорът на микробуса, в който пътували осем души аржентинци, се забил в лек автомобил, който внезапно завил за Сапарева баня и се е спрял от другата страна на пътното платно в канавката, отнесъл е указателната табела. След подаден сигнал на тел. 112 на мястото на произшествието били изпратени три линейки от спешното отделение в Сапарева баня и от дупнишката болница.

113-01-05 681_n copy

Всички пътници, които са били жени от Аржентина, и водачът, който е българин, но от 18 години живее в Аржентина, са закарани в Спешния център в Дупница за медицински прегледи. Няма сериозно пострадали и с опасност за живота, но всички са със счупени прешлени и крайници, казаха дежурните лекари от Спешния център в Дупница.

В лекия автомобил пътували младежи от  Самоков, те са невредими. „В последния момент реши да завие, без мигач, имам ПТП-то заснето на видеоклип. Ние сме група туристи от Аржентина, роден съм в България, но от много години живея в Аржентина. Има хора със счупен таз, прешлени счупени и крайници. Засече ме и опита да избяга, спря се след 300 метра, не оказа помощ на пасажерите, едва сме излезли от микробуса”, заяви водачът на буса Николай Илиев. Той е със счупена ръка.

Момчето с леката кола е на 19 години, името му е Евгени Велинов от Самоков, той беше изпаднал в шок. За 30 минути почти всичките му близки и приятели дойдоха на мястото на инцидента. Те смятат, че микробусът не е спазвал дистанция и е летял с над 150 км в час, при положение че има ограничение на скоростта до 60 км в час.

„Евгени беше тръгнал с приятели на басейн, бусът опитал да го изпревари по време на ляв завой. Евгени управлява „Опел“ и знае всички правила“, каза чичо му – 39-годишният Асен Илиев от Самоков. „За „великите самоковски“ карачи на коли да не даваш мигач е закон, но никой не гледа, КАТ спи”, коментираха самоковци.

 

Spread the love