12 бивши и настоящи управници от Югозапада с пропуски в декларациите пред Сметната палата, ОбС шефката в Струмяни Златка Яневска забрави няколко ниви, колата на мъжа си и имот в Микрево

 

114-02-01  Daniela_Stoqnova

Даниела Стоянова

114-02-01  Evelina Man4eva

Евелина Манчева

114-02-01  Hristina 6opova

Христина Борова

12 бивши и настоящи властимащи от Югозапада попаднаха в списъка на Сметната палата за пропуски и несъответствия в имотните декларация. Проверени са общо 475 лица, подали встъпителна декларация, и 484 лица, подали финална декларация, както и техните съпрузи и ненавършили пълнолетие деца. Установени са 178 заключения за несъответствия.

114-02-01  Ivan Kuiov

Иван Куйов

114-02-01  Nikolai Georgiev

Николай Георгиев

Председателката на Общинския съвет в Струмяни Златка Яневска също има пропуски в декларацията си. Тя е подала встъпителна декларация през 2015 г., но не е декларирала: притежавани по 1/3 ид.ч.от 2 броя ниви с обща площ 2,441 дка в с. Микрево и нива – 3,999 дка в с. Драката, по 1/9 ид.ч. от нива – 8,282 дка в с. Драката и нива 2,129 дка в с. Палат, общ. Струмяни, както и данни за съпруга – притежаван лек автомобил „Киа Пиканто“ и урегулиран поземлен имот с площ 534 кв.м в с. Микрево, общ. Струмяни.

114-02-01 Ilian Krastev

Илиян Кръстев

114-02-01 Rai4o Cvetin

Райчо Цветин

Председателката на Общинския съвет в Бобошево Даниела Стоянова е пропуснала да декларира притежаван от нея урегулиран поземлен имот в Бобошево с площ от 266 квадратни метра.

Заместник-кметът на община Перник Евелина Първанова Манчева – Тонева не е декларирала данни за съпруга си – притежавани от него една втора идеални части от апартамент с площ 58,01 кв. метра в Перник.

ОбС шефът на Сапарева баня Иван Куйов не декларирал данни за съпругата си, която притежава дялове във „ВЕСИ 2010“, село Овчарци.

Председателят на Общинския съвет в Перник Иво Иванов също е с изпуснати данни в декларацията. Не е декларирал данни за съпругата – притежавани дялове в „МИСА – КОНСУЛТ“ ООД, гр. Перник.

Екскметът на Кресна Илиян Кръстев не е декларирал данни за съпругата – притежавани апартамент с площ 94,720 кв.м и гараж (подземно паркомясто) с площ 30 кв.м в гр. София.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев не е декларирал данни за съпругата – притежаван лек автомобил „Нисан”.

„Това са дребни пропуски, някои от тях действително са забравили, че имат малки ниви, а половинките им карат стари коли. Най-вероятно са ги пропуснали от небрежност, защото имотите са незначителни”, коментираха запознати.

Заместник-кметът на Якоруда Магдалена Богданова не е декларирала данни за съпруга – притежавани дялове във „ВИП ТИТАН“ ЕООД, гр. Якоруда. Кметът на Кресна Николай Георгиев пък не е декларирал данни за съпругата – притежавани дялове в „ИНТЕРНАЦИОНАЛ“ ЕООД и „ИНТЕРНАЦИОНАЛ 2008“ ООД, гр. Кресна.

Експредседателят на минипарламента в Бобошево Райчо Цветин във финалната си декларация за 2015 г. не е декларирал притежаван лек автомобил „Тойота РАВ 4“. Заместник-кметът на Перник Севделина Ковачева при встъпителната си декларация не е декларирала данни за съпруга – притежаван апартамент с площ 45,260 кв.м и подземен гараж – 14,140 кв.м в гр. София.

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова е забравила да обяви притежаваните от съпруга й 1/8 ид.ч. от урегулиран поземлен имот с площ от 445 кв.м, ведно с построената в имота къща в гр. Банско.

 

Spread the love