Директорът на общинската болница в Дупница Р. Тимчев инвестира спестените от икономии пари в нов ехограф за 5300 лв.

Filed under: Дупница |

 

73-03-01 ROSEN-TIMCHEV-ULIAN-BFGANOV

Росен Тимчев

Чисто нов ехограф, втори поред, успя да закупи само за 5300 лв. управителят на общинската болница в Дупница МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Росен Тимчев.

115-01-05-20160617_122454

Вчера той беше пуснат в експлоатация. Придобивката е модел „Соноскейп А6” и ще се използва за диагностика на пациенти в Терапевтичен блок (бившата Транспортна болница). Това включва детско, вътрешно, кардиологично, инфекциозно и неврологично отделение и цялата диагностична дейност, свързана с тях.

Средствата за двата ехографа са резултат от икономии, направени през последните 2-3 месаца, а също и от увеличения брой на операциите в хирургично отделение. Сделката е много изгодна, тъй като двата апарата са с обща стойност на един чисто нов. Първият ехограф е почти нов, голямата отстъпка е направена заради семейните и професионални контакти на Тимчев в медицинските среди.

Апаратурата позволява на специалистите по образна диагностика да използват голям набор от опции и високо качество на картината за прецизни ехографии.

Осигуряването на поне 1 нов ехограф беше водеща задача пред новото ръководство на болницата, но заради добрите резултати бяха осигурени 2 апарата – „Фукуда” и „Соноскейп”, които вече покриват цялата образна диагностика на Хирургичен и Терапевтичен блок.

„Много съм доволен, че успяхме да осигурим тази техника за нашите пациенти, не очаквах, че ще успеем, но това е плод на усилията на целия колектив и денонощна работа, която остава скрита и неоценена за хората”, коментира директорът на болницата Росен Тимчев. „Радвам се, че се гради и оставям нещо за хората. Каквото е свършено, може да се види и пипне с ръка, болница ще има и утре без значение кой управлява, важното е, като си отидеш, да гледаш в очите колегите си спокойно”, допълни още той.

 

 

Spread the love