Фурор на Югозапада в национален фестивал: 10-годишният тенисист Борис Стоянов от Дупница стана принц завинаги, Елена Несторова от Самоков грабна короната „Александра – принцесата ангел”

 

Братовчедите от Петрич – деца на бизнесмени, Яна Маркова и Методи Суроджиев се окичиха с титлите „принцеса” и „принц на България форевър”

115-24-01 1. Групата от Дупница поздравява другите участници и гостите

Групата от Дупница поздравява другите участници и гостите

115-24-01 6. Александра Панайотова - Дупница

Александра Панайотова – Дупница

115-24-01 7. Моника Стоянова - Дупница

Моника Стоянова – Дупница

115-24-01 4. Дара Близнакова - Дупница

Дара Близнакова – Дупница

115-24-01 5. Георги Панайотов - Дупница

Георги Панайотов – Дупница

Деца от Дупница, Самоков и Петрич се представиха отлично на Четвъртия национален фестивал „Принц и принцеса на България“, провел се в морския курорт Албена, съобщиха организаторите от Арт компания „Нови звезди“.

115-24-01 3.Стефани Богданова, Елена Несторова, Виктория Кленова

Стефани Богданова, Елена Несторова и Виктория Кленова

115-24-01 1.Поздрав на самоковската група

Поздрав на самоковската група

115-24-01 2. Групата от Дупница в народни носии

Групата от Дупница в народни носии

За успехите си през годината Борис Стоянов, който бе сред 15-членното звездно детско жури, прибави нова титла – „принц на България форевър”. Другите отличени деца от Дупница са Александра Панайотова и Моника Стоянова, класирали се на първо място и удостоени с титлата „принцеса на България -2016”, Георги Панайотов – „принц на България гран при”, и Дара Близнакова – „принцеса на България гран при”.

115-24-01 8. Борис Стоянов - Звездно Детско Жури

Борис Стоянов

115-24-01 4.Виктория Шукейн - Принцеса форевър.

Виктория Шукейн – Принцеса форевър.

115-24-01 5.Кристиян Кленов

Кристиян Кленов

115-24-01 6.Християна Стефанова (2)

Християна Стефанова

Борис Стоянов е на 10 г., учи в дупнишкото училище „Неофит Рилски” и тренира тенис на маса. Четвъртокласникът е носител е на много награди от конкурси, сред които „Принц на Дупница”, „Принц на света”, „Принц на България”, „Сребърен ангел” от международен фестивал за ангели в Полша и Германия. Родителите на Борис – Ценка Иванова и Ивайло Донев работят в София – майката е технолог в шивашка фирма, а бащата – строител.

115-24-01 Атанас Маламов - Петрич - Принц на България 2016 гран при

Атанас Маламов – Петрич – Принц на България 2016

115-24-01 Методи Сураджиев - Петрич - Звездно детско жури

Методи Сураджиев – Петрич

115-24-01 Яна Маркова и Методи Сураджиев IMG_4436

Яна Маркова и Методи Сураджиев

Моника Стоянова е ученичка в Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница. Момичето свири на китара и играе волейбол. Носител е на редица отличия, сред които „Сребърният ангел” от международен фестивал за ангели в Полша и Германия. Майката на Моника – Румяна Стоянова, е учителка.

8-годишната Виктория Шукейн от Самоков, която бе в звездното детско жури, стана принцеса на България форевър. Виктория Кленова, също от Самоков, получи специална награда – тази на SUGAR PRINCESS. Принц на България за тази година от Самоков е Кристиян Кленов. Наградата „Александра – принцесата ангел” грабна самоковката Елена Несторова. „Това е особено важна награда. Тя се дава в чест на убитото 8-годишно момиченце от Поморие Александра и символизира работата на Арт компания „Нови звезди“ против насилието на деца. Избира се от майката на Александра Ева Великова. Тук тя си избра Елена Несторова от Самоков”, сподели президентът на Арт компания „Нови звезди“ Петя Данданова. С титли „принцеса на България гарн при” тази година се окичиха 5 самоковски момичета – Християна Стефанова, Доника Баракова, Стефани Богданова, Елена Несторова и Виктория Кленова.

Братовчедите от Петрич Яна Маркова и Методи Суроджиев, които бяха в състава на звездното детско жури, станаха принцеса и принц на България форевър. „И Яна, и Методи са невероятни танцьори. Играят народни танци, невероятни деца са”, похвали ги Петя Данданова. 11-годишната Яна е дъщеря на известния петрички бизнесмен Тони Марков, който заедно със съпругата си Тони работи в сферата на търговията с хранителни стоки. Бащата и майката на Методи Сураджиев – Мирослав и Мария, също развиват търговия имат магазини за детски и дамски стоки. Победителят Атанас Маламов, отново от Петрич, бе удостоен с титлата „принц на България-2016”. „Участниците са победители и носители на специални награди от регионалните издания “Принц и Принцеса на България“ в различни градове. Надсловът, под който преминава всяко събитие от веригата, е „Моя страна, моя България“.
Всеки ден беше изпълнен със събития. Четирите дни на Националния фестивал „Принц и Принцеса на България“ 2016 се оказаха много кратки за толкова емоции. Комплексът беше станал по-красив, по цветен, по-усмихнат от присъствието на децата.
В първия ден се проведе Вечер на България. Той започна с пищен парад в комплекса. Участниците, облечени в народни носии, дефилираха, рецитираха български стихотворения и пяха български песни. Целият комплекс наблюдаваше с вълнение красивата патриотична гледка. Много от родителите също бяха облечени в народни носии и се включиха в представянето на своите родни градове. Те изненадаха журито и публиката с погачи, зелник, баници и емоционално разказаха за своите родни места, забележителности, празници… До късно залата на комплекса кънтеше, а вечерта завърши традиционно с хоро, на което се хванаха всички – участници, родители, екип…”, описа атмосферата край морето по време на фестивала Георгина Георгиева от компанията организатор.

 

Spread the love