5000 лв. гаранция за свободата на Асен Тодоров с наркооранжерия в Невестино разчувства прокурор Бисер Любенов: Прекалено висока е

Filed under: Кюстендил |

Съдия Надя Георгиева – безкомпромисна! До 5 г. затвор грозят 47-годишния мъж

Digimax A50 / KENOX Q2

Прокурор Бисер Любенов

115-04-03-Nadia Georgieva

Съдия Надя Георгиева

Съдия Надя Георгиева освободи под парична гаранция от 5 000 лв. 47-годишния Асен Тодоров, задържан през април заради засадени стръкове канабис в невестинското село Горно Тишаново във вилата на роднини. В случай че обвинението се докаже в съдебната зала, Асен го заплашват решетки от три до пет години и глоба от 5 до 10 000 лева. В домашна оранжерия, оборудвана със соларни лампи, въздухопроводи и система за следене на влажността, униформените са открили и иззели 231 еднометрови растения канабис с общо тегло над 14 кг, стана ясно след проверката на Гранична полиция. Растенията са много добре отглеждани, а около къщата имало кучета, които не давали никой да припари до имота, казаха участвали в акцията в Горно Тишаново. Къщата е собственост на Асен  Тодоров (47 г.), който купил бивши текезесарски обори в селото, за да развива агробизнес. Парадоксално представителят на прокуратурата Бисер Любенов също заяви, че гаранцията е прекалено висока. „Поддържам, че жалбата е основателна и определената от първоинстанционния съд „парична гаранция” следва да бъде редуцирана, доколкото в досъдебното производство не са събрани доказателства, които да обуславят извод, че такава по размер парична гаранция следва да внесе жалбоподателят и му е по възможностите да ги внесе тези 5000 лева“, заяви Бисер Любенов.

По делото няма никакви доказателства за имущественото състояние на Асен Тодоров. „Искането ни е за по-лека мярка, включително и „подписка”, заявиха от защитата на Атанас Тодоров, но искането им не бе уважено.

 

        

Spread the love