Само 1 магазин в САЩ продава 30 хил. автомата на седмица

Filed under: Свят |

Оръжията се продаваха добре и преди касапницата в Орландо, разкрива продавачът

Orujie

Само един единствен магазин в САЩ за седмица е продал над 30 хил. автомата. Става въпрос за онлайн търговец, базиран в Пенсилвания. От Hunter’s Warehouse обясняват, че след убийствата на 49 души в Орландо, автоматите от този вид са доказали популярността си сред купувачите.

Реално оръжието е полуавтоматичен братовчед на военния M-16. Същият беше използван по време на масовата стрелба в началното училище „Санди Хуук“, при нападението в Сан Бернардино и в последната и най-тежка атака в клуб „Пулс“ в Орландо, Флорида.

Собственикът на магазина Том Ингли заяви в интервю за „Фокс Бизнес“, че AR-15 се продава особено добре и престрелките не стимулират продажбите, предаде БГНЕС. По неговите думи това става, когато правителството заговори за забрана на продажбите или контрол върху оръжията. „Когато хората загубят правото си да купуват определено оръжие или определен вид оръжия, те започват да ги търсят и да ги искат“, допълва той.

В началото на седмицата американският Сенат гласува предложение на Демократическата партия за ограничаване на достъпа до оръжия. Предложението обаче не беше прието. Автомати като AR-15 бяха забранени в САЩ със закон през 1994 г. След изтичане давността на забраната през 2004 г. обаче те бяха върнати в продажба.

 

Spread the love