Слагат „легнали полицаи” по улиците „Патриарх Евтимий“, „Бригадирска“, „Св. Иван Рилски“ и над полицията в Дупница

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

От общината изграждат 4 нови повдигнати пешеходни пътеки, зам.-кметът Крум Милев: Имаме снимки на шофьори нарушители

249-01- Krum_Milev

Крум Милев

4 нови повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на територията на Дупница, съобщиха от пресцентъра на кметството. Това е едно от решенията на комисията по безопасност на транспорта, взето на свое заседание. „Разглеждахме доста жалби и сигнали на граждани с различна тематика. Взехме решение, след като започне рехабилитацията на уличната мрежа, да се изградят 4 нови повдигнати пешеходни пътеки, които ще бъдат на ул. „Патриарх Евтимий“, „Бригадирска“, „Св. Иван Рилски“ и на около 100 метра над полицията в града. Това са невралгични места, с голям поток от автомобили и пешеходци и рискът от ПТП-та е голям. Има голям ефект от тях. От КАТ ни информираха, че след поставянето на новите пешеходни пътеки в района на ул. „Св. Иван Рилски” ПТП-тата са намалели неколкократно в района в сравнение с последните години, а и самото пресичане за пешеходците е съвсем по-лесно. Пешеходната пътека при ГУМ ще бъде премахната напълно след фрезоване“, обясни Крум Милев, зам.-кмет на Дупница и председател на комисията.
„Остава най-сериозният проблем с паркирането, като представителите на полицията и КАТ поеха ангажимент да засилят още повече контрола, предимно в централната част. Служителите от контролното звено към община Дупница вече правят заснемания на неправилно паркиралите водачи, предимно в обхвата на централна градска част, където бе направен ремонт и с писмо се изпращат към полицията. Оттам поемат вече работа с налагане на санкции и има вече глобени. За съжаление някои не се впечатляват от глобите и продължават да си паркират“, допълни Милев.
Една от точките в дневния ред е свързана с искане на таксиметровите фирми за обособяване на местостоянка в района на входа към поликлиниката. „Ще бъде обособено едно паркомясто, тъй като там постоянно се возят болни хора. Най-вероятно ще бъде точно до входа, за да бъде удобно и за самите граждани. Утвърдихме поставянето на информационни табели с точния брой места на различните стоянки, пак по искане на таксиметровите компании и вече започна монтирането им. Ако броят надхвърля допустимия, ще бъдат глобявани. За съжаление имаме немалко сигнали от граждани за това, че шофьорите на таксиметрови автомобили хвърлят боклуци на самата улица в района на стоянките. Факт е, че всеки ден трябва да изпращаме хора от временната заетост, за да почистват. Това няма да продължава и ще се съблюдава от нас и веднага налагат глоби“, посочи зам.-кметът.

 

Spread the love