Константин Миленков и Николка Харалампиева откриха с валс благотворителен бал в Кюстендил, събраха се 6500 лв. в помощ на болно момиче

Filed under: Кюстендил |

Част от средствата ще се използват за стипендия „Млад талант“ и изработване на табели за крепостната стена в Хисарлъка

117-05-01-01-8_Кейси_Ангелова_най- новия член на Лейдис клуб 117-05-01-2_доц д-р Бони Петрунова, зам. министър на културата 117-05-01-5_ФА РодолюбиеБлаготворителният бал на „Лейдис клуб“ бе открит с валс в изпълнение на Константин Миленков и Николка Харалампиева от клуб по спортни танци „Пауталия”. Събитието се състоя в двора на Исторически музей-Кюстендил.

117-05-01-6_В. Мартинов и К. Близнакова 117-05-01-7_водещите К. Кръстева и Д. Стоянов 117-05-01 1-3_Албена_Карапеткова_Ани_КръстеваВодещи на благородната проява бяха Кристияна Кръстева и Добрислав Стоянов. Събитието бе уважено от 150 гости, като между тях бе и зам.-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова, директорът на РИМ-Кюстендил Валентин Дебочички, председателят на ОбС-Кюстендил Михаела Крумова, много бизнесмени, обществени фигури и приятели с благородни сърца.

117-05-01_девойки Лейдис клуб за от конкурса Мис пролет 117-05-01 1-3_Албена_Карапеткова_Ани_Кръстева 117-05-01 КСТ Пауталия

Целта на предишния бал бе да подеме кампания за набиране на средства за оборудване на сензорна стая. Фонд „Сензорна стая” набра сумата от 5800 лева и стаята „Песента на делфините” вече е факт. От две години тя се ползва от нуждаещи се деца, а специалистите, работещи в нея, изразяват своята благодарност.

Тази година освен стипендия „Млад талант” съпътстващата инициатива на бала бе и събиране на средства, с които ще се подпомогне лечението у нас или в чужбина на млада кюстендилка. „Лейдис клуб” решиха сами да подкрепят учениците от Природоматематическата гимназия в Кюстендил, които поеха различни инициативи за събиране на средства в помощ на своята съученичка. Другата идея на дамите от клуба е направата на богато илюстрирани информационни табла, които ще бъдат поставени в късноантичната крепост в местността Хисарлъка и в центъра на града. Таблата ще бъдат оформени и изработени с помощта на приятели на „Лейдис клуб“, като средства за довършването им ще бъдат подсигурени от членския внос на дамите.

Вечерта на бала на входа на Историческия музей гостите бяха посрещнати от девойки на „Лейдис клуб“ от конкурса „Мис Кюстендилска пролет” за последните три години. На импровизирания дансинг се изявиха фолклорен ансамбъл „Родолюбие”, Клуб по спортни танци „Пауталия”, стипендиантките на Лейдис клуб за 2010 година Калояна Русева, за 2013 година Петя Миленова, талантливата Александра Борисова, певицата Катя Близнакова и актьорът Венци Мартинов.

Документи за стипендия „Млад талант 2016” ще се събират до края на месец септември, когато е краят на кандидатстудентската кампания. Всяка една девойка от Кюстендил и региона в затруднено финансово положение, която е приета да учи в българско висше учебно заведение, може да кандидатства за стипендията. След отчитане на разходите от организационен характер събраната сума от благотворителния бал е 6500 лева. Дарения продължават да се събират в сметката на клуба, като всеки дарител трябва да упомене изрично дарителската си воля – стипендия „Млад талант”, подпомагане лечението на девойка от Кюстендил или информационни табла

 

 

Spread the love