Стотици таланти пяха и танцуваха на концерта за набиране на средства за лечението на Йоана Ковачева навръх рождения й ден

Filed under: Дупница |

Емил Гущеров дарява 4 000 лв. от възнагражденията си като съветник от ГЕРБ за лечението на 16-годишната биатлонистка, ОбС-Дупница й отпусна 1 800 лв.

Костадин Костадинов, Георги Георгиев и Иван Раков от ОДБ – СДС дават част от заплатите си от местния парламент

Майката на Йони Диана Ковачева първата вляво е трогната от благотворителните жестове за момичетоP1390457

Майката на Йони Диана Ковачева първата вляво е трогната от благотворителните жестове за момичето

P1390476

 

Стотици таланти от Дупница и региона пяха и танцуваха на благотворителния концерт за набиране на средства за лечението на 16-годишната Йоана Ковачева. Навръх рождения ден на Йони в Спортната зала в Дупница се изявиха ВС „АртПоп”, вокална група „Сладурите”, вокалната група при Гимназия „Христо Ботев”, солистката Ванеса Чалева, детската фолклорна група от село Самораново, танцова школа „Терпсихора”, танцов състав „Зора”, „Фантастик денс”, Денс машийн, Общинският мажоретен състав, рок група Skeezix, фолклорна група „Авлига”.

P1390475

Талантите на Дупница пяха и танцуваха, за да съберат средства за лечението на Йони

P1390474

Учители, ученици, служители в община Дупница, приятели, познати си купиха билети, за да присъстват на концерта и да помогнат на Йони. „До момента на нашите благотворителни акции сме събрали около 20 000 лв. Тук продадохме около 180 билета, но и днес на площада имахме продажби. Към средата на месеца ще приберем кутиите за събиране на средства, които сме поставили в магазините”, споделиха съученички на момичето, които продаваха билетите.

Стотици хора, съпричастни към съдбата на момичето,  присъстваха на изявата в Спортната залаP1390452

Стотици хора, съпричастни към съдбата на момичето, присъстваха на изявата в Спортната зала

P1390477

На входа на залата имаше и щанд за продажба на накити и предмети, изработени от възпитаници на „Арт ателие „Дон Кези”, средствата от която ще бъдат дарени на семейството на деветокласничката в дупнишката Гимназия „Христо Ботев”.

За да помогнат на Йоана, на сесията днес общинските съветници в Дупница отпуснаха на семейството на момичето 1 800 лв. Водачът на групата на ОДБ-СДС в местния парламент Костадин Костадинов обяви, че той и колегите му Георги Георгиев и Иван Раков ще дарят част от заплатите си като общински съветници. Емил Гущеров от ГЕРБ пък оповести, че дарява за лечението на Йоана възнагражденията си като общински съветник за последната година и предложи същото да сторят и останалите 10 съветници на ГЕРБ.

Стотици хора, съпричастни P1390453

Стотици хора, съпричастни към съдбата на Йоана Ковачева, присъстваха на изявата в Спортната зала

 

Днес (събота) благотворителната кампания продължава с концерт на Рок академия „Дупница”. Изявата е от 20 часа в заведение под Спортната зала, срещу Младежкия дом.

Припомняме, че Йоана Ковачева губи способността си да се движи след падане по стълби. Претърпяла е няколко операции, но състоянието й не се подобрява. В момента е на инвалидна количка, като не може да движи и едната си ръка. Лекарите в България са поставили диагнозата дистония. Момичето има нужда от изследвания, които да покажат окончателно дали това е точната диагнози, и скъпо струващо лечение в Германия.

Около 180 билета бяха продадени от съученички на ЙоанаP1390460

Около 180 билета бяха продадени

Йоана е от село Сапарево. Само допреди месеци е била активна спортистка. Над 7 г. е тренирала ски бягане и биатлон в клуба на Сапарева баня с треньор Райко Пенев. Събрала е цяла колекция от медали и отличия, връчени й на състезания.

Банковата сметка за набиране на средства за Йоана е:

BG78UBBS80021056317020, Диана Костадинова Ковачева

Щанд с предмети, изработени от Арт ателие Дон КезиP1390459

Щанд с предмети, изработени от Арт ателие „Дон Кези”, бе отворен на входа на залата

Директорът на гимназията Геновева Ризова -вляво, бе на първия ред P1390461

Директорът на гимназията Геновева Ризова -вляво, бе на първия ред

 

 

Spread the love