Управителят на общинската болница в Дупница Росен Тимчев договаря модерна апаратура за новородените, назначи на 4 часа екскмета д-р Пламен Соколов

Filed under: Дупница |

Ще имаме диагностика на високо ниво и ще ограничим смъртните случаи на бебета, 4-5 нови модерни креватчета ще сменят близо 50-годишни кошчета, допълни Тимчев

120-03-01  P1240824

Росен Тимчев

Вискотехнологична апаратура за АГ отделението договаря временно изпълняващият длъжността управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница Росен Тимчев.

„Водя преговори с производители за закупуване на много модерна апаратура за АГ отделението, която ще се ползва за диагностика на новородените. Тя позволява диагностика на много високо ниво и сериозно ще ограничи смъртните случаи на новородени в отделението. Очакваме също да допринесе за това отделението да стане по-търсено и с по-висока раждаемост. Апаратурата е уникална за Кюстендилска област. В Югозападна България такава има само в София и Благоевград. Преговорите са на финал, ще приключат до 10-ина дни”, обяви Тимчев. Той посочи още, че заради недоброжелатели на общинската болница засега се въздържа от оповестяване на подробности.

99-07-01sokolov

Пламен Соколов

Управителят се похвали още, че в АГ отделението е приключил освежителният ремонт. В стаите на родилките са монтирани мивки с течаща вода и са ремонтирани тоалетните. До десет дни се очаква да бъдат подменени и бебешките легълца. Предстои доставката на 4-5 нови модерни креватчета кошчета от плексиглас, които ще изместят досегашните близо 50-годишни кошчета.

„За тези 3 месеца успяхме и да намалим борчовете на болницата от около 1 млн. лв. Изчистихме 180 000 лв. стари задължения на болницата”, допълни управителят. Тимчев поясни също, че предстои обновяване и на хирургично отделение.

На вчерашната пресконференция на Тимчев стана ясно още, че екскметът ва Дупница д-р Пламен Соколов е назначен на 4-часов работен ден в общинската болница като ортопед. Пламен Соколов ще помага на колегите в болницата Ванцети Владимиров, Любомир Таушански и Сотир Каралийски.

Месечната заплата на екскмета ще бъде около 320 лв. Назначението е поради увеличения брой пациенти. Пламен Соколов е бивш изпълнителен директор в лечебното заведение по времето на Панчо Панайотов. Като млад лекар, д-р Соколов работи дълги години в общинската болница.

Соколов е собственик на медицински център „Панацея” в Дупница. В момента той е общински съветник от „Движение 21”.

„Няма конфликт на интереси, ако се ръководя от това да не назначавам лекари, които са собственици или работят в друго медицинско заведение, тогава на първо място трябва да уволня общинския съветник и шеф на вътрешно отделение д-р Крум Бонев – собственик на МЦ „Асклепий”. Там работят половината от лекарите в общинската болница. Искам болницата да върви напред, да имам най-позитивните идеи и да вземам решения за просперитета на лечебното заведение”, каза Тимчев.

Припомняме, че само преди дни д-р Соколов обяви пред ОбС – Дупница, че дарява заплатата си на съветник за година напред именно на общинската болница.

 

Spread the love