Адвокат отложи дело за свободата на Ембака

Filed under: Благоевград |
122-04-05

Емил Първанов – Ембака

Съдът в Благоевград отложи заседание по разглеждане мярката за неотклонение спрямо санданския рецидивист Емил Първанов, известен като Ембака. Делото трябваше да започне в 14.00 часа вчера, но изненадващо един от адвокатите му го отложи.

Емил Първанов – Ембака, е обвинен за убийството на контрольора в благоевградската строителна фирма „Агромах“ Николай Чивиев.

Кървавото престъпление стана на 26 юни миналата година на новостроящата се АМ „Струма“. Емил Първанов тогава не бе допуснат от Чивиев да премине с автомобила си през затворената отсечка и се стигна до бой с камъни. Един от тях размаза черепа на Николай Чивиев от Симитли, който е бивш френски легионер. Емил Първанов успя да избяга и да укрие от полицията повече от четири месеца след убийството. Предаде се сам в края на месец февруари с адвоката си Росен Недин и поиска пред съда да остане в ареста, защото се страхува за живота си. Обвиняемият се укриваше в продължение на месеци и бе обявен за международно издирване. 4 месеца след случая Емил Първанов се предаде сам в Окръжна прокуратура – Благоевград, в присъствието на адвоката си – Росен Недин.

Spread the love