Лидия Ганджова от Бачево почерпи с баница и торта 30 приятелки от „Ние, жените” за 70-и рожден ден, поздравиха я с химна си „Ой, девойче”

Filed under: Оживление,Разлог |

 

121-16-02

Рожденичката почерпи гостенките си

 90-годишната доайенка на сдружението Марика Катранджиева и кметицата Росица Чатлабашева поздравиха рожденичката. Председателката Райна Самарджийска: Лидия е много дейна, сдружението работи много, но нямаме помещение, искаме кметът Красимир Герчев да ни помогне121-16-02-SAM_1935 121-16-02-SAM_1933

Лидия Ганджова от разложкото село Бачево посрещна приятелите си от местното Сдружение „Ние, жените“ на 70-и рожден ден. 30 от 36-те членове на организацията дойдоха на юбилея на Ганджова, която е една от създателките на основаното преди 18 г. сдружение. Рожденичката почерпи гостенките си с торта, баница със сирене, ядки, безалкохолно, а те я поздравиха с химна на сдружението „Ой, девойче”. Поздравления поднесоха 90-годишната доайенка на „Ние, жените” Марика Катранджиева и кметицата на Бачево Росица Чатлабашева. Приветствие имаше и от председателката на „Ние, жените“ Райна Самарджийска.

121-16-02-SAM_1937

Моменти от празника на Лидия Ганджова

121-16-02-SAM_1936

„Пожелахме на Лидия здраве, късмет и дълголетие, както и да бъде все така позитивно настроена и дейна. Както и да са щастливи двамата й синове, дъщерята, трите внучета и правнучето. На нас, пенсионерите, това ни е нужно. Щастливи сме, когато са добре децата ни. Тя е изключително всеотдайна, добродушна, работи за сдружението с много любов. Уважавана е в селото, където живее от 40 г., след като се омъжва и идва от Арчар, Варненско. Животът й не е бил никак лек, тъй като отдавна остава сама, след като съпругът й почива. Пожелах на нашата приятелка да е все така човечна и добра, за да й е лесен животът, който е много труден”, сподели Райна Самарджийска.

Тя не скри и разочарованието си, че сдружението няма свое помещение. „Сдружението ни развива голяма дейност. Миналата година популяризирахме празника Баба Марта с видеоклип в 70-хиляден тираж в Индия. Сега работим по трансграничен проект с цел развитие на туризма с още 5 села, едното от които Делчево, Македония. В Бачево ще направим по проекта работилница на Баба Марта. Днес заминаваме на поход в гората с чай. Вече 18 г. организираме благотворителни кампании. Въпреки всичко нямаме свое помещение и на празниците сме като сираци – обикаляме от заведение на заведение. Имаме огромна молба към кмета на Разлог Красимир Герчев да ни предостави помещение”, посочи председателката.

Заедно с Лидия Ганджова навръх Петровден почерпи и именичката Петрунка Кокалчева, касиерката на сдружението.

 

 

 

Spread the love