Драма като в турска сапунка в дупнишкото село Самораново: Криминалисти откриха в дома му 9-годишния Иван, обявен за изчезнал от майката Ралица Радева, момчето намерено на таванския етаж, увито в килим и треперещо

Filed under: Дупница |

Полицията със съмнения за инсценировка, говорителят на ОД на МВР в Кюстендил Катя Табачка: Майката ни е известна и с други подавани неистински сигнали

Ралица Радева: Не лъжа, детето ми бе отвлечено от Владимир Владимиров, след това го е докарал полицай

 

123-uli-3 - Момчето бе изведено от къщата от медицински екип и полицаи P1390519 copy

Полицаи откриха 9-годишното момче в дома му.

Служители на Районното управление „Полиция” в Дупница намериха 9-годишното момче от с. Самораново, за което в четвъртък майка му обяви, че е изчезнало или отвлечено.

123-uli-3 Ралица Радева P1390521 copy

Ралица Радева

123-uli-3 Ралица Радева P1390522 copyСлед продължително претърсване в района към 12 часа в петък полицаите са открили Иван Вълчев на таванския етаж на къщата, където живее с майка си Ралица Радева, по-малкото си братче, баба си и дядо си по майчина линия. Момчето е било завито с килим и юргани, треперещо от притеснение. Малко след откриването му с него дойдоха да разговарят служители от Отдела за закрила на детето.

123-uli-3 Социални работница дойдоха при детето P1390512 copy

Социални работници пристигнаха в Самораново, за да разговарят с детето.

123-uli-3 Eкип на Спешния център P1390516

Екип на Спешния център дойде да помогне

123-uli-3 Социални работвници пристигнаха в Самораново, за да помогнат на детето 90514 copy 123-uli-3 момчето P1390520 copy

Веднага след като те приключиха, пристигна и линейка с екип на Центъра за спешна помощ, който закара момчето, придружено от майка му, за медицински преглед. С Иван е разговарял психолог от Центъра за обществена подкрепа, намиращ се в сградата на Дома за деца, лишени от родителски грижи, „Олга Стоянова“ в Дупница.

Версиите на близките на момчето и полицията за случилото се са коренно различни. Майката и бабата на Иван директно обвиниха органите на реда, че не им помагат и защитават бившия приятел на Ралица – Владимир Владимиров, който според нея е отвлякъл сина й. Има съмнения, че майката е инсценирала отвличане, за да се върне при нея Владимир, с който са разделени и имат 3-годишно дете. Иван е син на Ралица от предишен брак, като баща му живее в чужбина. В селото се коментира, че Ралица и родителите й имат проблеми с психичното здраве. Случилото се е като в турски сапунен сериал, жалко за двете дечица, те се съсипват. За сметка на това селото се прочу, дават ни по телевизията, говорят в Самораново.

„Детето е в добро здравословно състояние, открито е на таванския етаж на къщата, в която живее с майка си и роднини. Детето бе издирвано от няколко екипа служители на РУ – Дупница, проверяваха се съобщаваните версии от майката, както и бившият й приятел в гр. Сандански. За предприетите действия от полицията по издирването на обявеното за изчезнало дете бе уведомен дежурен прокурор. Служителите на реда са предали детето на социалните служби, които продължават работата с него. Криминалисти от РУ – Дупница, работят с майката, която е известна на полицията и с други подавани неистински сигнали. Работата продължава под ръководството на прокурор от РП – Дупница”, съобщи говорителката на Областната дирекция на МВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Бабата и майката споделиха, че момчето е много стресирано и трепери. „Детето е изплашено и се страхува. Покрило се е, само се е заключило на тавана. Било е отвлечено, пуснали са го нощеска и детето се е скрило горе, директно на тавана, понеже ние не заключваме къщата. То е отвлечено от Владимир Георгиев Владимиров от с. Дамяница, който е баща на по-малкото дете на дъщеря ми. Той е бивш престъпник, лежал е в затвора за наркотици в Гърция”, обясни бабата на Иван – Мария Радева, след откриването на детето. „Къде не го търсихме. Ние заключваме тавана заради по-малкото дете, защото се надвесва над черешата, но големият е намерил ключа и си е отключил”, обясни още бабата. От разказа й обаче не стана ясно как 9-годишното момче е влязло в двора и къщата, тъй като портата на имота, която се отваря и затваря автоматично, бе затворена, след като предния ден се повредила. За да влязат в двора, а след това и да излязат, полицаите, останалите служители, ангажирани със случая, медицинският екип, момчето и майка му, използваха стълба, подпряна на оградата до съседната къща. „Външната порта не работи. Момчето бе отвлечено вчера в 13 часа. Майка му го прати да купи на него и на брат му сладолед и един хляб и не се върна. 30 000 евро е искал от дъщеря ми Владимир Владимиров, за да пусне детето. Престанете да ме разпитвате постоянно – полиция, журналисти, идете разпитайте човека, дето го е отвлякъл. Вие знаете ли, че той открадна лека кола „Мерцедес”, S класа, за 12 000 лв., смаза от бой дъщеря ми, но в полицията в Дупница ни се подиграваха? Големият талон на колата е в прокуратурата в Дупница, но сега, като подаваше документи за детски, те не пожелаха до го дадат. Разочарована съм от дъното на душата си от полицията в Дупница”, добави Мария. Тя подчерта, че детето е тихо и кротко. „Майка му го е възпитала и освен „моля”, „може ли”, „извинете”, друго не знае. До миналата година водехме дела с бащата на Иван, искаше да отнеме родителски права, да ни вземе детето. Доказа се, че ние сме в правата си. Отхвърлиха се неговите искове, ето сега тоя нещастник щял да ни прави внучето жена, щял да го изнасилва, защото е пухкав, пълничък. Това е унижение. Омръзна ми”, каза още Мария Радева.

Разговаряхме и с Ралица Радева. „От полицията са се опитали да ме изкарат луда, че съм инсценирала отвличане. Това не е вярно. Преди 2 г. по донос на дъщерите на Владимир Владимиров ми правиха психиатричен преглед и д-р Паризов установи точно обратното. Детето ми е с жестока психическа травма, нанесена от Владимир Владимиров. Аз не лъжа, то наистина е било отвлечено. От четвъртък от 13 часа търсим детето, обърнахме цялата къща, търсиха го и полицаи. Накрая дойдоха други полицаи, които са го оставили там, и го намериха. След като е било отвлечено, детето е било докарано от полицай. Минали са през долния двор, през мрежата. Детето описа как е било отвлечено, но му се губят моменти, съмнявам се дали не са му дали наркотик. Затова искам да му бъдат направени изследвания, но се опасявам, че резултатите ще бъдат подменени. Полицията е замесена, никой не е луд и болен. Ние сме беззащитни”, заяви майката. Тя твърди, че Владимиров й се обаждал и вчера и я заплашил.

По данни на близките 9-годишното дете е било в неизвестност повече от 24 часа. „Моля всички, които са виждали сина ми Иван, на 9 години, облечен в колоездачен екип в черно и синьо, да се обади спешно на тел. 112 или на тел. 0877 45 41 59 – Ралица Радева (майка на момчето)! Детето е отвлечено днес от дупнишкото село Самораново! Моля, ако имате някаква информация, обадете се на тел. 112. МОЛЯ ВИ!!!” Това бе написала майката в социалните мрежи в четвъртък. На крак по случая бяха десетки държавни служители, журналисти.

 

 

 

Spread the love