Лидерът на ГЕРБ-Кресна Г. Георгиев-Белята с 500 лв. задължения за вода, избухна: Плащам си редовно

Filed under: Благоевград |

Шефът на ВиК в града Й. Лазаров: Длъжник е, но с колко точно – ще направя справка

124-01-03-Георги Георгиев - Белята

Георги Георгиев-Белята

Общинският председател на ГЕРБ в Кресна Георги Георгиев, по-известен с прякора Белята, е сред длъжниците на ВиК дружеството в града, информираха източници на „Вяра”.

124-01-03-Йордан Лазаров

Йордан Лазаров

По думите на запознати той не е плащал таксите си за вода на къщата, където живее в Кресна, в продължение на години и сумата стигнала малко над 500 лв.

124-01-03-Милчо-Караджов.jpeg

Милчо Караджов

Хората от градчето с недоволство се питат как става това, след като законите са еднакви за всички. „Докога някои хора ще бъдат облагодетелствани във всяка една насока, а други винаги ще намират начини да не плащат. Не може така, това е несправедливо”, възмущават се местните жители в Кресна. Самият Георги Георгиев пък е категоричен, че това са пълни глупости, умишлено разпространявани от хора, които целят да го компрометират. „Няма такова нещо, разбира се, че си плащам водата, при това редовно и навреме. Подобни твърдения са пълен абсурд и тези, които ги разпространяват, ги правят само и едниствено с цел да ме изложат”, лаконично заяви Георги Георгиев.

Шефът на ВиК в Кресна Йордан Лазаров каза за „Вяра”: „В действителност Георги Георгиев има задължения към нас, но доколкото знам, те са за период от няколко месеца назад. В никакъв случай не е години, не съм изисквал точна справка от служителите си по въпроса за задълженията му, но до края на тази работна седмица ще го направя и ще обявя точните факти, за да не се спекулира”, коментира той. Припомняме, че със задължения от 14 639 лв. и 27 ст. фирмата на друг гербер – общинския съветник Милчо Караджов в Кресна „Карета – Милчо Караджов – Виолета Караджова” е сред най-големите длъжници на общинската хазна в града, сочи справка на общината. Според коментарите на хора в Кресна двамата със съпругата му Виолета стопанисват известни заведения в региона, дърводелски цех, фурна и др.

 

Spread the love