Паликарски осъди собственика на магазин „Космос” в Дупница за неплатен наем, търговецът Олег Георгиев дължи 9 000 лв. за 72 кв.м

Filed under: Дупница |

 

126-01--uli-0-Георги Паликарски

Георги Паликарски

Църковното настоятелство на катедралния храм „Св. Георги Победоносец” – Дупница, осъди „БОЛИВА” ЕООД за неплатен наем на магазин за дрехи „Космос”, съобщават от Районния съд в града.

. След като от фирмата с управител Олег Георгиев не откликнали на многократните покани на архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски и адвоката на настоятелството Валентин Захариев за издължаване, магистратът Миглена Кавалова излезе с решение, задължаващо наемателите по съдебен път да платят борчовете си. 9 000 лв. дължи наемателят за ползване на 72 кв. м място, на което е поставен преместваемият търговски обект. Борчовете за ползване на терена под магазина (който преди време осъществяваше търговска дейност като пицария „Наполи”), намиращ се до черквата, са натрупани от 2013 г. досега. Уважен е искът за изплащане на 900 лв., дължими за месеците октомври, ноември и декември 2013 г. От настоятелството смятат да поискат по съдебен ред и останалите суми. Ответникът има да плаща по 3 600 лв. за цялата 2014 г. и 2015 г., както и 900 лева за януари, февруари и март на тази година.

Търговецът е осъден да плати и лихва върху сумата, както и 550 лв. разноски по делото. Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба в двуседмичен срок от връчването му в  препис на страните  пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

 

 

Spread the love