Скандалният бизнесмен Близнаков купил къща в Гърция, прокуратурата го разпита за изчезналите пари на 40 дупничани, няма обвинение

Filed under: Дупница |

282-01-01 GEORGI BLIZNAKOV

Управителят на скандално нашумялата „дупнишка популярна каса“ Георги Близнаков е бил разпитан по случая с подадените от потърпевши клиенти на касата 58 жалби. Това каза говорителят на районната прокуратура Емил Павлов. Близнаков се е явил сам по изпратена му призовка – не е бил издирван или докарван принудително.

Снети са му обяснения за случващото се. Хората се подвели от предлаганата висока лихва, а някои от тях признават, че дори не са прочели договора, който са подписали с касата. През юни офисът на фирмата затворил и хората разбрали, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала.

Става въпрос за предварителна проверка, разследващият прокурор ще прецени на по-късен етап дали да бъде повдигнато обвинение срещу Блазнаков и за какво, добави Павлов. Това, че Близнаков е дал обяснения, отзовал се е и съдейства на разследването е добър знак, че нещата с фалита на касата, на която е управител, може да се изяснят бързо и докрай, надяват се някои от ужилените.

Към момента са постъпили по-голямата част от изисканите документи, свързани с аферата с популярна каса-Дупница. Срокът за приключване на разследването е 31 август т.г., от полиицята поискаха 30 дни удължаване, за което kmeta.bg писа. От прокуратурата проверяват и дали касата има общо с продаваните от Близнаков апартаменти в хотел Сапарева баня.

Във връзка с тези продажби през годината са постъпили общо 4 жалби – две от тях са прекратени, а другите все още се проверяват. Според неофициална информация, Близнаков заедно със семейството си е бил в Гърция, дори там закупил къща на името на сина си, но преди дни се е прибрал в Дупница. В града не са го виждали. Единият от адресите, на който са го търсили клиенти на касата, е в Пловдив, но и там не могли да го открият. Това коментират потърпевши, извършващи „собствено разследване“ по фалита на касата, където изгорели парите им.

Подробности в печатното издание.

Spread the love