С намесата на Атанас Камбитов решават проблемите със синята зона в двора на МБАЛ-Благоевград?

Filed under: Благоевград |

Болничният шеф д-р Огнян Митев: Официално няма още   решение, не съм очаквал такъв развой

сайт благоевград  -mitev22

Д-р Огнян Митев

Проблемите със синята зона в двора на МБАЛ-Благоевград са на път да бъдат решени. Гръмна новината днес, че кметът Атанас Камбитов се разпоредил бариерата и инфраструктурата около нея, изградена с 40 000 лева, да се прехвърли в активите на болницата. Така организацията на паркирането ще бъде изцяло в ръцете на болничното ръководство.

сайт благоевград  4--dvor1

Дворът на болницата стана платен паркинг.

От пресслужбата в общината не дадоха яснота за новината, като обещаха утре да дадат повече информация. Потърсен да коментар, шефът на благоевградската болница д-р Огнян Митев също не даде яснота. ”Официално няма още никакво решение. Не съм очаквал такъв развой на нещата, но напълно е възможно да се случи”, коментира д-р Митев. Запознати коментират, че ако общината направи дарение на МБАЛ-Благоевград, работещите в здравното заведение само ще са отговорни за неудачите около паркирането в болничния двор. Днес лекари, медицински сестри и санитари застанаха за кратко до бариерата, изразявайки недоволството си от синята зона в района. Нямали пари да плащат всеки път, когато идват на работа.

Както „Вяра” писа, при въвеждането на такса „бариера“ били осигурени 100 пропуска, които обаче са крайно недостатъчни за медицинския персонал. Всички автомобили се таксуват при влизане в двора на болницата. За един час престой се плаща по левче, а до 30 минути – 50 ст. Дневният абонамент от 8 до 18 часа струва 4 лв., а абонамент за месец – 40 лв. Решението за платен паркинг бе по настояване на ръководството на болницата, тъй като дворът се използваше от всякакви коли и толкова беше препълнен, че дори създаваше проблем и за преминаване на линейките.

 

 

 

Spread the love