Разбиха българска престъпна група за контрабанда на цигари в Испания

Filed under: Свят |

Rabotilnitsa

Престъпна група за контрабанда на цигари, действаща в Испания и ръководена от българи, е била разбита при съвместна операция на двете държави.

До момента са задържани 20 български и двама испански граждани, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Не се изключват и последващи арести. Предявено е обвинение за престъпления срещу индустриалната собственост и данъчни нарушения, както и за пране на пари и принадлежност към престъпна организация.

В Испания са разбити три нелегални фабрики за цигари, собственост на българската престъпна организация. Съдейки по обема на конфискувания материал и оборудване в разкритите фабрики, тази операция може да се счита за една от най-значимите в областта на борбата с организираната престъпност.

Операцията е пореден пример за плодотворното сътрудничество между Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към Министерството на вътрешните работи на България и Националната полиция и Дирекцията за митнически надзор на Испания, допълват от правителствената пресслужба.

По-рано днес, в телефонен разговор с испанския си колега Мариано Рахой министър-председателят Бойко Борисов обсъди хода на провеждащата се на територията на Испания съвместна полицейска операция.

Снимка:

Три нелегални фабрики за цигари на групата са разбити в Испания

Spread the love