Сезонът на дините носи здраве и добро настроение

Filed under: Здраве |

Dinia-1

Дойде сезонът на дините и ако не се възползвате от всичките им ползи, ще е просто кощунство. Червената разхлаждаща симпатяга е основен хранителен продукт и в редица лечебни диети – тъй като отлично прочиства чревния тракт, както и пикочо-половата система.

При подагра, ревматизъм и затлъстяване

Динята действа изключително благоприятно на хора, страдащи от ревматизъм, подагра, затлъстяване. Освен това плодът освобождава от пикочни и жлъчни запушвания. Помага и при изхвърляне на камъни.

Утолява жаждата, засища глада

Динята съдържа до 90% вода и не само засища и утолява жаждата и глада, но помага и за стопяване на тлъстините. Заради своя пикочогонен ефект динята е и много предпочитана храна през летно-есенния сезон, защото успява да изведе солите от организма, да го освободи и промие от вредни натрупвания, дори и от излишните течности.

Dinia-2

Укрепва имунната система

Вкусният плод умее също така и да укрепва имунните защитни сили на организма. Също така осигурява и лесно усвояване на захари, желязо, магнезий, фолиева киселина. Динята предпазва от малокръвие, склероза на кръвоносните съдове, явява се и препятствие пред образуване на тумори.

Ако приемате антибиотици или други силни медикаменти, хапвайте повече диня, тъй като тя притежава отлични проводими свойства. Безотказно изхвърля ненужните остатъци. Диета с диня има прочистващ ефект, освен това засилва и имунните сили.

С помощта на целулозата в нея пък ще се ускори и извеждането на излишното количество холестерин в организма. А за да има по-голям ефект диненият ви хранителен режим, е нужно около седмица преди това да станете за кратко вегетарианци. Може да промиете червата с клизма с топла вода и лайка. Страдащите от стегнат стомах и оплаквания от запек пък могат да прибавят към водата за клизмата и 1 суп. л. растително масло.

Резултатите от динената диета пък проличават още през първите седем дни. Очаквано е да сте свалили около 3 килограма. И не само ще почувствате общо подобрение и ободряване на организма си, но и ще усетите лекота и пъргавост на ставите, както и повишен жизнен тонус.

Spread the love