УНСС чака Мис Югозападна България 2016 г. Мариела Николова от петричкото село Генерал Тодоров, красавицата закова 5.82 на приемния изпит

Filed under: Оживление |

16-01  8_n

Маринела Николова на абитуриенсткия си бал

 

Мис ,Югозападна България за тази година, петричката красавица Мариела Николова, е на път да сбъдне мечтата си да учи в УНСС – София, специалност „Икономика и инфраструктура”. На кандидатстудентския изпит девойката се справи блестящо и изкара оценка 5.82. Мариела е възпитанчика на Гимназия ,,Пейо Яворов” в Петрич с хуманитарен профил, с профилиран предмет български език и литература с интензивно изучаване на английски език. „Още от 14-годишна се занимавам с мода, конкурси и фотосесии. Зад гърба си имам редица конкурси, но най-запомнящият от всички беше последната титла, която спечелих през месец март – Мис „Югозападна България“ 2016 г. с организатор Ана Палашева.

Освен изявите на модния подиум искам и да продължа образованието си в УНСС. Явих на кандидатстудентския изпит, който се проведе на 10 април в София. Изпитът се състоя в 3 модула – 1-ви модул „Български език” 20 въпроса, 2-ри модул – „Математика” 20 въпроса и 3-ти модул – „Литература”, 40 въпроса. Резултатът ми от изпита е Отличен 5,82. А специалността, която искам да запиша, е „Икономика и инфраструктура”, а след втората година ще избера специализацията „Национална и регионална сигурност”, ръзвълнувано споделя Маринела Николова. „Още чакам да излязат резултатите от матурите, надявам се да съм се справила, за да подам документите си в университета. Мечтата ми занапред е да съчетавам развитието си в модния бранш и образованието си”, разкрива още тя.

Spread the love