Ким Чен Ун се похвали, че е открил „живата вода“, тя лекува рак и подмладява

Filed under: Свят |

 

132-13-02-Kim Chen UnПропагандата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун разпространи твърдението, че в страната е открит еликсир, лекуващ рака – изворна вода, съобщи в. „Дейли мирър“, цитиран от БГНЕС.

Водата извирала в планина близо до столицата Пхенян и се говори, че имала енергийни качества. Според режима на Ким Чен Ун при използване на тази вода севернокорейците можели да работят без проблем до навършването на 90 г. Пропагандата на Пхенян освен това казва, че бутилираната и продаваната на 27-те милиона севернокорейци вода „предотвратява рака и стареенето“.

Това не е първото „чудо“, открито в страната. За Ким Чен Ир, бащата на сегашния лидер, също се разказваха легенди: как успявал да променя времето със силата на мисълта, че проходил на три месеца, а на осем вече говорел.

Според днешната пропагандна машина на Пхенян „живата вода“ имала такова чудно действие, тъй като „се усвоява по-бързо от организма и действа като антиоксидант“. Водата, която Пхенян сравнява с известната френска марка „Евиан“, се бутилира във фабрика в полите на планината Корьонг.

В публикацията за постигнатите чудеса в Северна Корея се казва още, че в Корейския център за развитие на източната медицина били разработени над 50 противоракови лекарства, които помагат за ускоряване на имунитета и укрепване на здравето.“Всички те са изработени от екстракти от лекарствени материали и ползващите ги нито се пристрастяват, нито изпитват странични ефекти, дори ако те се използват за дълъг период от време.“

За Ким Чен Ир се носят и други „истински легенди“: че е написал шест опери за две години; че е сътворил 1600 книги, докато учел в университета. И за да се радва на отлично здраве, специално определен човек отстранявал от блюдата за него всяко зрънце ориз, макар и с „почти незабележими недостатъци”.

 

Снимка:

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

Spread the love