Певецът Борис Дали от Бобов дол: Никога не съм правил секс с колежка, не вярвам в брака

Filed under: Бобов дол,Звезди |

 

Има много корумпирани и нечисти хора, които имат само интерес да влязат в политиката, но не и да променят нещо

133-12-01

Борис Дали с Андреа и Преслава

 

Борис Дали е роден на 24 март 1982 година в град Бобов дол. Любовта си към музиката наследява от баща си, който е бивш акордеонист. Първите му стъпки в музиката са свързани със същия инструмент, на който свири в самодеен танцов ансамбъл в Бобов дол, а по-късно се изявява и като певец в оркестър, паралелно свири и на синтезатор. Той е носител на абсолютно всички награди на “Пайнер”- без на една – “Певец на годината”.

133-12-01 _3

Певецът с разгорещени фенки

В най-откровеното си интервю до момента певецът разказва за детството си, за приятелствата, за трудното начало в попфолка и за любовта към жената до себе си, която е и майка на децата му – Лили, с която са заедно цели 16 години.
Борис Дали пред “Шоу” – за живота на едно момче от малкия град, който става голяма звезда!

– Здравей, Борисе. Какво ново около теб, какво да очакваме през новия сезон?
– Чувствам се в лятно настроение. Аз много обичам лятото, жив сезон ми е. Пролетта и лятото са ми любимите сезони. Правя в момента няколко песни. Аз винаги имам няколко песни занапред. Чакам да ми се напишат текстове, много приятни мелодии са – весели, зареждащи. За клипове не мисля, преди да избера текста.

133-12-01---

Бобовдолецът с Райна и други колежки

– Ще ми разкажеш ли малко за песента с Емилия. Четох за нея, че песента е била нейна и тя ти е предложила да се включиш? 
– Аз харесах много тази песен, когато я чух. Николай Пашев, млад, много добър композитор, той ми я пусна. Тази песен не беше за сезона, но въпреки това я избрах. С Емилия искахме от много време да направим дует. За мен тя е една уникална певица, страхотен глас и визия. Уникален човек.
– Защо изпълнителите не правят балади вече?
– Защото по дискотеките повече се пускат по-бързи песни, балада като направиш, тя е повече за имидж. Но пък, когато направиш една хубава балада като тази с Емилия, тогава мисля, че ефектът е много по-силен и по-дълго време се задържа една такава песен във времето.
– Ти си приятел отдавна с Емилия?
– Отдавна се познаваме и от много време искахме да направим песен. Покрай турнетата бяхме една голяма група, сближихме се с Константин, Елена Паришева, Емилия… Преслава и Галенчето също се включваха. Емоции много имаше. Също така на партита на Коко Динев сме пели заедно. Пасват ни гласовете, което е много важно за един дует.

133-12-01 ис

Борис целува колежката Теди Алексндрова.

– Вече 10 години си в “Пайнер”. Какво те научиха за това време?
– На много неща, тези 10 години са си сериозен период. Не само за един изпълнител, а и за хората като цяло. Човек научава много неща. Може и нищо да не научиш, разбира се. Зависи от много неща, както се пее в моята песен “Аз избрах”. Аз пожелах да науча много неща и ги научих.
– Кога ти е било най-трудно?
– Винаги е било трудно, сега ако се върна назад, може и да кажа: “Преди колко по-лесно беше”, но не е така. Винаги е трудно и винаги е лесно. Зависи с какво настроение подхождаш към нещата, които ти се случват в живота. Човек трябва да бъде позитивен. Днешното, което ни се случва, няма да се върне, защото е уникално, затова трябва да го изживеем и да му се радваме.

133-12-01 876_n

Половинката на Борис – Лили – до него вляво

– С две думи – можем да кажем, че Борис Дали предпочита да живее за мига?
– Да, но все не може и само ден за ден. Аз винаги си задавам въпроса: “Кое е най-хубавото нещо: да имаш пари, слава…?” Най-хубавото нещо е каквото си пожелаеш, да можеш да го направиш. Примерно днес искаш да си почиваш – и го правиш, утре искаш да се забавляваш, да купонясваш – правиш го. Свободата е най-ценното нещо, хората са го казали и нека човек използва най-хубавото от всеки миг и да се забавлява.
– Как би коментирал последните скандали в “Пайнер” и напускането на доста от звездите?
– “Пайнер” си е “Пайнер”. Всеки изпълнител си решава какво да прави и как да му се развива кариерата. Ако е усетил, че има нещо, което го притеснява – има право да си тръгне. Дори и аз, ако усетя, че имам някаква спирачка, може да мръдна встрани. Но мисля, че в музикалния бранш “Пайнер” е най-силната фирма и такава ще си остане. Лично за мен, за 11 години, не е имало случай, в който да не са ми помогнали. В личен или професионален план. Те винаги подхождат с уважение.

133-12-01 34_n

Борис Дали с баща си Орлин Делибалтов

– Получавал ли си предложение от конкурентни музикални компании?
– Да, доста пъти съм получавал. Но изобщо не съм се замислял за такова нещо. Изключително доволен съм в момента от всичко, което ми е предложено.
– За какво мечтаеше като дете? 
– Имах много интересно детство. Не съм израснал в големия град. В малкия детството винаги е безгрижно. Майка ми и баща ми бяха по цял ден на работа, а аз стоях навън с децата от цялата махала. Постоянно бяхме на колелата, с количките. Какво ли не сме правили! Като всяко дете в различни периоди смених много желания. Аз захванах няколко неща, но животът ме насочи към музиката. Спомням си като дете как се събирахме и вадехме картофите на някоя баба и ги печахме на жар.
Но най-често обирахме градините на бабите и те ни гонеха с пръчки. (смее се) 
– Как се роди любовта ти към музиката?
– Баща ми е бил акордеонист в по-младите си години, но после е оставил музиката, защото през 90-те години периодът беше много труден. Преходът беше тежък и той не можеше да изкарва пари от това. Аз с танцов ансамбъл обикалях България и балканските държави. Свирех на акордеон. Започнах да пея – първо една песен, после две. Докато накрая не се явих на кастинг за “Пайнер”. Подадох си документи, отидох – избраха ме. Тогава бяхме аз, Соня Немска и Димана. И така се завъртя колелото.

133-12-01 232

Борис и Емиля, с които са приятели от много години.

– Хората още те свързват с „Пиян” – първата ти песен?
– Това не е първата, аз записах други преди нея, но това е първата, която излезе. Тя е емблематична песен.
– Знаеш ли какво четох в коментари под клипа на песента – някакво момиче пишеше, че Борис Дали е много гримиран… Поддържан мъж ли си?
– Да, аз не знаех тогава как се правят клипове, нищо не знаех. Попитах Люси Иларионов какво и как се прави. Той ми каза:
“Хубаво е да вземеш един гримьор, да те нагримира сериозно!”
А аз: “Чак пък сериозно…” Аз нямам толкова грим, само гланц. Гримьорът каза, че ще ми остави гланца, а после аз да си сложа още малко, за да го освежа. Обаче аз никога не съм се занимавал с тези неща и може би малко попрекалих. Защото клипът се снимаше от сутринта до вечерта и гримьорът ми остави флакончето. До ден днешен мацките ме питат кой номер е гланцът!
– Ползва ли втори път услугите на този гримьор? 
– (смее се). Аз съм го ползвал, но гланца не съм ползвал.
– Ще ми разкажеш ли сега за твоя живот в политиката?
– Отдръпнах се от политиката, наблюдавам какво се случва в нашата община, в съседните общини и в държавата. Но само наблюдавам и не се занимавам. Спрял съм с политиката и не искам да говоря за това. Има много корумпирани и нечисти хора, които имат само интерес да влязат в политиката, а не и да променят нещо.
– Има ли приятелства в попфолка? Ти често казваш, че Преслава е човекът, който най-много уважаваш от колегите си?
– Уважавам абсолютно всички. С Преслава имаме общи песни и сме много близки. Запознах се с нея в комплекса “Приказките”, тогава тя пееше там. Там се запознах и с Галена.
– Дай все пак да се върнем на Преслава. Доста се пишеше едно време, че имате връзка…
– (смее се) То се пишат какви ли не неща. Ние сме си колеги, обичаме се, уважаваме се. Аз я чувствам като близък човек, винаги съм склонен да й помогна и смятам, че ако имам нужда от нея, и тя ще ми помогне.
– Наистина ли Галена и Преслава са били скарани?
– Не знам, честно да ти кажа, нямам си никаква идея. Те винаги са били много близки приятелки и смятам, че това са някакви спекулации. Мисля, че не е вярно.
– Чувстваш ли се недооценен? Ти работиш толкова време за “Пайнер”, имаш толкова хитове…
– Аз имам всички награди, които един изпълнител може да притежава, освен една. Единствената награда, която нямам, е “Певец на годината”. Мисля, че тази награда съм я печелил два пъти, но не ми е била в ръцете. Възниквали са някакви ситуации, взимали са ги някакви други изпълнители. Но и аз, и публиката сме чувствали, че тази награда е била за мен. Това е най-голямото ми щастие. А иначе, когато не е за теб една награда, а я получиш, остава едно много неприятно чувство.
– След последните награди Коцето каза, че не е присъствал на церемонията, защото е знаел, че няма да получи наградата за балада на годината, която отиде при теб и Емилия… 
– Това бяха двете най-силни песни в тази категория. И двете са много хубави. Ние с Коцето сме много близки и сме си говорили много пъти. Няма никакъв разрив в отношенията ни заради едни награди.
– Пишеше някъде, че жена ти преди години е искала да те напуска заради връзка между теб и Елена Паришева?
– Никога не сме имали такива отношения. По турнета сме се целували – майтапи, бъзици. Но чисто приятелски. Искахме и дует да правим, но така и не се получи. Тя е уникална певица, но реши да се оттегли от музикалната сцена. Аз я харесвам много. Но вече 4-5 години не е в музикалния бранш, защото се отдаде на семейството си.
– След като отрекохме всички слухове, излиза, че Борис Дали никога не е спал с колежка?! 
– Не, никога не съм.
– А защо си подарил джип на Ели Кучкова? Е, да, тя не ти е колежка…
Ели Кучкова е сладуранка, много готина. Аз я снимах в един клип заедно с големия ми син. Тя си изигра много хубаво ролята. Това са ми отношенията с Елена Кучкова. Това за джипа е силно преувеличено (смее се). Просто няма такова нещо!
– Ще ми разкажеш ли за Лили, жената до теб. Как се запознахте с нея?         
– Ние се познаваме от много години, от един град сме. Учили сме заедно. Първо бяхме приятели, а после гаджета. То в училище заглеждаш тая мацоранка, оная мацоранка. Накрая, която ти върже. Шегувам се, разбира се. Лили първо ми хареса визуално. Тя е човек с принципи, който си държи на мнението. Не е скандална и носи на майтап. На критика, понякога…
– Защо още нямате брак?
– Ние започнахме отзад-напред. Ние започнахме първо от децата. Те са планирани, не са се появили случайно. Изобщо не вярвам в брака като институция.
– Помниш ли как тя ти съобщи, че е бременна?
– Помня за втория ни син. Бях на участие в Пловдив и като се прибрах, тя дойде и носи теста с двете черти. Аз много се зарадвах.
– Още ли живеете с твоите родители?
– Не отдавна не живеем заедно, но сме в един град. Всеки ден се виждаме, даже и сега децата ни са при тях.
– Какъв баща е Борис Дали и на какво искаш да ги научиш?
– Да бъдат амбициозни и да бъдат добри хора. Да оценяват всичко, което им дава животът. Да не са мързеливи, защото това ме дразни много – мързеливите хора. Да не очакват някой да им даде нещо даром.
– Лили как приема кариерата ти. Това, че всяка вечер си някъде навън, с красиви жени, с които те свързват? Поставяла ли ти е въпроса да спреш? 
– Не, напротив, винаги ме е насърчавала. Няма как да ме спре, защото това е моят живот. Тя никога не е и мислила да го направи. А и, честно казано, и да ми го каже, аз няма да я послушам.
– Разделяли ли сте се?
– Не, никога. Разбира се, карали сме се много пъти, но в повечето случаи за един-два дни ни е минавало. Ние сме заедно 15-16 години и вече сме се опознали добре.
– Кое е най-грозното нещо, което си прочел за себе си?
– Не съм вманиачен на тази тема. Смея се на такива публикации. Най-глупавото нещо, което съм чел, е, че Преслава е правила аборт от мен…

Spread the love