Цацаров за стрелбата в Слънчев бряг: За нас всички участници са от една страна

Filed under: България |

134-12-03-cacarov

„Още тогава ясно показахме, че за нас няма страна, може да очаквате всичко“, заяви гл. прокурор Сотир Цацаров в отговор на въпрос дали може да се очаква обвинение и за хора от страната на Димитър Желязков – Очите.

Ако трябва да ги подредим от една или друга страна, всички ще застанат от една страна – тази, към която законът не е приятелски настроен, конкретизира по-късно той.

Обвинител № 1 съобщи, че действително в момента се извършват съответни действия и ако „имаме годен доказателствен материал и ако такъв има, аз съм сигурен, че нещата ще се развият в съответната посока, но пак казвам – не търсете страна, търсете стремеж към очистване на територия“.

Цацаров съобщи, че следователят Иван Христов е с повдигнато обвинени по чл. 283 от НК – използване на служебното положение за противозаконно придобиване на облаги. Той допълни, че по информация на Софийска градска прокуратура разследването продължава и това едва ли е окончателното обвинение.

Запитан дали споделя тезата на прокуратура в Бургас за липса на противоправно поведение от страната на влезлите в заведението Очите и компания, Цацаров отговори, че тезата за липса или наличие на противоправно поведение се изказват от наблюдаващия прокурор по конкретни дела.

„В конкретния случай едва ли някой от участниците в тази сага може да се похвали с липсата на противоправно поведение въобще“, обясни Цацаров.

Снимката:

Сотир Цацаров

 

Spread the love